Danner Europas største bokhandelkjede

Foto: WikiCommons/ Wegavision

Tysklands største bokhandelkjede slår seg høyst overraskende, sammen med regionale Mayersche.

I går kom nyheten av Thalia, Tysklands største bokhandelkjede med rundt 300 utsalg, slår seg sammen med Mayersche, den største bokhandelkjeden i Nordrhein-Westfalen med 55 utsalg. Nordrhein-Westfalen er Tysklands mest folkerike delstat med rundt 18 millioner innbyggere. Til sammen danner de to nå Europas største bokhandelkjede.

Thalia har 233 utsalg i Tyskland, 35 filialer i Østeriket og 32 i Sveits.  Konsernet med over 4000 ansatte, omsatte for nesten en milliard Euro i 2017. Mayersche er nummer fire i Tyskland, hadde samme år en omsetning på 155 millioner Euro og 800 ansatte.

I en felles uttalelse fra kjedene heter det at bakgrunnen for sammenslåingen er strategisk og ikke økonomisk fundert. Fusjonen er avhengig av godkjennelse fra det tyske konkurransetilsynet. Innen slik kommer, er ingen detaljer om avtalen partene seg imellom kjent. Begge kjedene er familieeide.

Fusjonen sees som et svar på trusselen fra den amerikanske internettgiganten Amazon som i flere år har vært den som selger mest bøker i Tyskland.