Northug ble lesernes favoritt

– Verken jeg eller norsklæreren min hadde nok trodd det skulle komme en tid der jeg gjorde større suksess med bokstaver enn staver, sier Petter Northug. Over 50 000 stemmer kom inn til vår kåring.

Etter heftig mobilisering var det Petter Northugs biografi Min historie (Pilar), ført i pennen av Jonas Forsang, som endte opp med flest stemmer i vår «Lesernes favorittbok»-kåring. Vinneren selv sier han er takknemlig:

– Verken jeg eller norsklæreren min hadde nok trodd det skulle komme en tid der jeg gjorde større suksess med bokstaver enn staver. Jeg er dypt takknemlig og lettet over hvordan historien min har blitt mottatt. Tilbakemeldingene har vært overveldende. Nå jeg gleder meg til å gjøre mine første signeringer og møte folk utover våren, sier Petter Northug.

Rykket sitter fremdeles

Northug-biografien var en av de mest populære bøkene i både kåringens innledende runder og i finale-heatet, hvor flere forfattere og forlag sto på hardt i stemmesankingen. Det var lenge et tett race mellom Lena Lindahls Jenta i veggen (Cappelen Damm), men til tross for at skikongen har gitt seg på toppnivå, sitter Northug-rykket fremdeles. Med god mobilisering i egne kanaler dro Northug fra resten av feltet på oppløpssiden.

Totalt kom det inn hele 52.833 stemmer totalt i årets avstemning, hvor 40 kandidater etter hvert ble snevret inn til et finaleheat bestående av 15.

Slik ble Topp 10 ut fra leserstemmene:

  1. Petter Northug: Min historie (Pilar)
  2. Lena Lindahl: Jenta i veggen (Cappelen Damm)
  3. Jørn Lier Horst: Det innerste rommet (Capitana)
  4. Ken André Ottesen: Ja, vi elsker (Kagge)
  5. Steffen Kverneland: En frivillig død (No Comprendo Press)
  6. Maja Lunde og Lisa Aisato: Snøsøsteren (Kagge)
  7. Linn Skåber: Til ungdommen (Pitch)
  8. Ole Mathismoen og Jenny Jordahl: Grønne greier (Ena)
  9. Marta Breen og Jenny Jordahl: Kvinner i kamp (Cappelen Damm)
  10. Brit Bildøen: Tre vegar til havet (Samlaget)