Crowdfunding for HP

Foto: SolumBokvennen

Solum/Bokvennen inviterer til crowdfunding for selvbiografien til musikklegende HP Gundersen.

Det er første gang forlaget SolumBokvennen gjør noe slikt, og så er det også en spesiell bok som skal utgis. HP Gundersen er en legende i musikkretser, men en doldis for folk flest. Helt til nå.

Gundersens selvbiografi har fått tittelen  Et liv i etableringsfasen – del 1, 1963-2008 og den skal altså finansieres ved såkalt crowdfunding (folkefinansiering), et spleiselag der pengene som kommer inn på forhånd skal bidra til at boken blir utgitt. Bidragsyterne kan forhåndsbestille boken på www.bidra.no.

Bakmann og legende

HP Gundersen er en legendarisk artist og ikke minst bakmann i det norske musikkmiljøet. Gjennom flere tiår har han fra sin base, hovedsaklig i Bergen, stått bak band og musikalske prosjekter. I tillegg til å gi ut plater selv har han vært fødselshjelper og produsent for en rekke andre artister.

Den kommende selvbiografi blir derfor et tidsbilde av norsk musikkbransje sett gjennom øynene og livet til en som virkelig var med på det.

Crowdfundingen settes i gang tirsdag 26. september på Victoria Café og Pub i Bergen. Bokens redaktør, Grethe Fatima Syéd, skal presentere HP og fortelle om arbeidet med boken. Hun skal naturligvis også intervjue forfatteren på scenen.

Man kan også regne med å få høre opplesning fra boken, samt opptreden av duoen Hans og Grethe. Det eventyrlige paret vil fremføre musikk HP har skrevet med norsk tekst.

«Filosofi i fart»

Forlaget skriver: «Boken er både fortellingen om et liv i marginene, en norsk populærmusikkhistorie, en bransjehistorie fra innsiden og det forfatteren kaller «filosofi i fart»: improviserende tenking rundt kunst, avantgarde, mote, boksing, rus, kjærlighet, parforhold og politikk.

HP Gundersen har båret de fleste hatter det er mulig å bære i norsk musikkliv. Han har komponert, arrangert, sunget og spilt, drevet plateselskap,vært lydmann, hatt studio, vært produsent og bakmann, drevet musikkundervisning, laget musikk til alt fra Festspillene i Bergen til NRKs barne-tv og ikke minst oppdaget og drevet frem enrekke talenter, hvorav noen – Sondre Lerche er ett eksempel – i dag er verdensnavn.»

Blant bandprosjektene HP har vært med på er Nøkken, Tweeterfriendly Music, Stain Monsters, Animal Farm og The Last Hurrah!!