Coop og Tanum signerer storavtale

MED SOLIDE TALL: Tom Harald Jenssen og Cappelen Damm (foto: Berit Roald)

Tanum åpner bokutsalg i nesten 700 Coop-butikker over hele landet. - Et viktig bidrag i arbeidet med å bygge fremtidens Tanum, sier konsernsjef Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm.

Under paraplyen Tanum Concept vil det etableres en ny, stor boksatsing i Coops dagligvarebutikker. Målet er å øke tilgjengeligheten til bøker for Coops kunder.
– Bøker er noe våre kunder, som også er våre medeiere, er veldig opptatt av. Vi ønsker å legge enda bedre til rette for å spre den litteraturen kundene ønsker seg. Derfor skal det bli enklere å finne aktuelle bøker der man handler sine dagligvarer, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA,.

Sier opp avtalen med Bladcentralen

Stokke bekrefter også at Coop nå har sagt opp avtalen med Bladcentralen om salg av bøker i butikk. – Avtalen med BC ble sagt opp i sommer og er gjeldene fra 1.1.2018. De skal fortsatt levere magasiner til våre dagligvarebutikker, sier Geir Inge Stokke til BOK365.

Sier opp BC og satser på Tanum: Konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop.

Vil doble bokomsetningen

– Ambisjonen til Coop er å sette sitt preg på bokmarkedet og doble omsetningen av bøker i egne butikker. Avtalen vil gi et tydeligere bokkonsept i butikk og økt tilgjengelighet for bestselgere.

– Vi har over 1,6 millioner medeiere og flere millioner handler i våre butikker hver eneste dag. Derfor er det få andre aktører som treffer så mange kunder, og vi ser frem til å bli enda bedre på tilbudet av bøker, sier Stokke.

 

Bygger «fremtidens Tanum»

For Tanum innebærer samarbeidsavtalen med Coop et betydelig antall flere utsalgssteder.
– Vi ser frem til å samarbeide med en stor, profesjonell og fremtidsrettet aktør. Vårt mål er å være den fremste i norsk bokbransje på digitale og kundevennlige løsninger samtidig som vi kontinuerlig utvikler Tanums posisjon som fysisk bokhandel. Samarbeidet med Coop styrker vår satsning og er et viktig bidrag i arbeidet med å bygge fremtidens Tanum, sier konsernsjef Tom Harald Jenssen.

Cappelen Damm-eide Tanum vil etter dette bestå av Tanum Bokhandel, Tanum Consept, Tanum.no og Tanum Bokklubber.

 

Fortsatt BC-samarbeid

Avtalen påvirker ifølge Jenssen ikke Cappelen Damms avtaler med Bladcentralen (BC): – Forlaget skal fortsatt selge bøker gjennom BC, men nå også gjennom Tanum Concept. Salg av bøker via massemarkedet i Norge handler i stor grad om pocketutgivelser, sier Tom Harald Jenssen, og legger til:

– Etter at Interpress sluttet med bøker i høsten 2014, har BC vært mer eller mindre enerådende i salg av ordinære pocketbøker til massemarkedet. Tanums avtale med Coop vil sørge for at topp 10 bestselgende pocketbøker fra norske allmennforlag får en ny kanal i 670 Coop-forretninger. I tillegg vil noen av de større Coop-butikkene få et bredere bokutvalg i Tanum-regi.