Byttet forlag – fikk gjennombrudd

–Jeg skrev bare den boka jeg ville skrive. Alt som har skjedd etter det, har vært en eneste stor bonus, sier Jojo Moyes.

Da Jojo Moyes skrev den boka hun ønsket å skrive og samtidig byttet forlag, kom endelig gjennombruddet. Nå har Et helt halvt år solgt i ufattelige fire millioner eksemplarer verden over.

 

Med 12 bøker på samvittigheten, er det ingen lettvekter som besøker Oslo Bokfestival i helgen. –Men det har tatt tid. Det var først med hennes niende bok, at hun endelig slo gjennom. Denne gang hadde hun skrevet en historie hun virkelig ville fortelle, og hun kunne godt merke at forlaget hennes ikke var begeistret for tematikken. Dermed tok hun historien med seg til sitt nye forlag.

 

Jojo Moyes signerer_

Mange ville ha Jojo-signatur under helgens bokfestival.

 

Takker bokhandlerne

–Når forlagssjef Morten Ole Mørch fortalte om boken, syntes jeg ikke dette hørtes ut som en bestselger, innrømmer forlagssjef Anja Marheim. –Men så leste jeg den. Nå lever vi på en rosa sky! Det er utrolig morsomt å oppleve denne suksessen. Marheim legger til at bokhandlerne har en stor ære av suksessen: –De har virkelig vært med å løfte boken frem.

 

Jojo Moyes2_

–Jeg skrev bare den boka jeg ville skrive, sier Jojo Moyes.

 

Griper leserne

Selv  er Jojo Moyes overveldet av suksessen, og synes det er utrolig hyggelig å møte sine norske lesere under Oslo Bokfestival.  –Jeg visste boken gikk bra her, men jeg var ikke klar over dette. Det tar litt tid å ta innover seg. Hun legger til: –Som forfatter sitter jeg mye alene og skriver. Da er det veldig hyggelig å møte leserne som setter pris på det jeg skriver.

 

Blir film

Og snart blir det film av historien hennes. –MGM kjøpte rettighetene til Et helt halvt år i fjor. Om alt går etter planen, starter innspillingen til neste år. Det er Moyes selv som skriver filmmanuset, og mener selv hun har lært utrolig mye av det. –Alt må komprimeres, for folk har ikke samme tålmodighet når de ser film. Så nå holder jeg på med 11. utkast, ler hun.