Bytter forlag

Grethe Bøe går fra Cappelen Damm til Kagge forlag. – Jeg gleder meg til å få Erling som sparringspartner, sier Bøe.

Grethe Bøe fikk stor oppmerksomhet da hun i 2021 debuterte med krimboken Mayday (Cappelen Damm). Boken ble solgt til 13 land, og i fjor kom oppfølgeren Snøleoparden, begge har handling fra nordområdene. Nå tar Bøe med seg krimhelten Ylva Nordahl til et nytt forlag, og forteller at det var møtet med Erling Kagge var tungen på vektskålen i valget av nytt forlag.

– Nordområdene er essensielt i mine bøker og Erling Kagge har både kunnskap og lidenskap for disse områdene. Han vet hva jeg skriver om, og jeg gleder meg til å få ham som sparringspartner, sier  Bøe.

Hun er selv brennende opptatt av nordområdene, både geopolitisk og kulturelt, og ønsker med bøkene sine at leserne skal lære noe og få en større forståelse for det som skjer der.

– Nordområdene blir stadig viktigere både klimamessig og politisk. Det kommer ikke til å bli tomt for dramatikk å velge herfra, sier Bøe.

– Drivende og spennende

– Vi er stolte og beæret over å få jobbe med Grethe Bøes bøker framover, sier Vidar Strøm Fallrø, sjefredaktør i Kagge, og fortsetter:

– Grethe Bøe har alt som skal til for å nå helt til topps. Hun skriver drivende og spennende, har gode karakterer, og evner å si noe vesentlig, og skremmende, om samfunnet vi lever i.

Nordisk film har kjøpt rettighetene til å lage film av Mayday og melder via Kagge at de har store håp og ambisjoner om denne. Grethe Bøe vil i så fall være både manusforfatter og regissør på filmen, sammen med fotograf John Christian Rosenlund.