Bokslukerprisen til Grimstad

Lars Joachim Grimstad ble i dag tildelt Bokkslukerprisen 2018 for «Egoland».

I formiddag, på Verdens bokdag, ble Bokslukerprisen for 2018 delt ut i Oslo, og det var Lars Joachim Grimstad og Egoland (Aschehoug) som stakk av med prisen.

– Tusen takk. Jeg blir veldig ydmyk når jeg hører utdrag fra de andre forfatterne jeg er nominert sammen med. Og så vinne, gitt, sa Grimstad fra scenen på Sentralen i Oslo.

– Dette er utrolig hyggelig, og så er det fantastisk å vinne en pris hvor vinneren er stemt frem av leserne selv, og så av så mange. Det er hyggelig med en pris som heier på lesing – jeg tenker at planeten vår har godt av flere mennesker som leser bøker. Jeg setter utrolig stor pris på jobben Foreningen !les gjør, sa Grimstad.

35.000 elever

Hele 35.000 elever på 6. trinn har lest utdrag fra ti norske skjønnlitterære bøker for aldersgruppen 10-12 år, og stemt frem fem superfinalister til Bokslukerprisen. Deretter har fem juryklasser lest bøkene og gjort seg opp en mening om hvilken bok som er best. Og det ble altså Lars Joachim Grimstads Egoland (Aschehoug).

Egoland er Grimstads tredje bok om Statsminister Fahr og Sønn. Grimstad, som til daglig arbeider i Try reklamebyrå og er tidligere fotballspiller, brakdebuterte i 2012 med Barna som forsvant, som ble nominert til Arks barnebokpris året etter. I 2014 kom den frittstående oppfølgeren, Solkongen, som også mottok nominasjon til Arks barnebokpris samt til Brageprisen.

De nominerte var…

Årets nominerte bøker var:

Jan Tore Noreng: Ukjent fare (Gyldendal)

Arne Svingen: Et hundeliv (Gyldendal)

Lars Joachim Grimstad: Egoland (Aschehoug)

Bjørn Ingvaldsen: Lydighetsprøven (Gyldendal)

Aleksander Kirkwood Brown: Svart senker natten seg (Omnipax)

Juryklassene til årets Bokslukerpris var Lunheim skole (Troms), Stanghelle skule (Hordaland), Fagerholt skole (Vest-Agder), Mesterfjellet skole (Vestfold), Tveita skole (Oslo).

Bokslukerprisen

– Å være med på Bokslukerprisen har vært en stor opplevelse for både elever og lærer. Vi har utviklet mange viktige ferdigheter, og elevene har blitt motiverte og fått selvtillit av å jobbe mot et konkret og viktig mål. De har opplevd å ha et stort ansvar. Nå er vi spente på å få delta på utdelingen av vår pris! sier Jorid Tollefsbøl, lærer for juryklassen ved Tveita skole.

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på 5. og 6. trinn i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å sette fokus på den gode norske skjønnlitteraturen som utgis for aldersgruppen 10-12 år.

Prosjektleder i Foreningen !les, Troels Posselt, er takknemlig for innsatsen som elever, lærere og bibliotekarer har lagt ned i prisarbeidet.

– Alle som har deltatt i Bokslukerprisen har gjort en kjempejobb! Engasjementet har vært stort, og mange barn har blitt kjent med ny litteratur gjennom prisen. Vi er derfor glade for at vi fra neste skoleår kan utvide Bokslukerprisen til også å gjelde 5. trinn, sier Posselt.

(Foto: Nora Steenberg / BOK365)