Bokhandel-stipend til Skjetne, Fjeldbraaten og Nielsen

Ida Fjeldbraaten. Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss.

Bokhandelens forfatterstipend er tildelt Erlend Skjetne, Ida Fjeldbraaten (bildet) og Ingrid Nielsen.

Dette er tre forfattere vi håper å høre mer til i årene som kommer. Stipendene er ment som en motivasjon til å fortsette skrivingen, sier Elin Øy i Bokhandlerforeningen.

I dag ble 320.000 stipendkroner delt ut under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Forfatterstipendet skal gå til forfattere i etableringsfasen, og i år var det Erlend Skjetne, Ida Fjeldbraaten og Ingrid Nielsen som mottok stipendene.

Forfattere i etableringsfasen

Erlend Skjetne (f. 1988) fikk Bokhandelens forfatterstipend på 200.000 kroner. Skjetne kommer fra Melhus og arbeider med norskopplæring for flyktninger. For diktsamlingen Skare (2019) ble han nominert til Tarjei Vesaas’ Debutantpris.

Ida Fjeldbraaten (f. 1984 i Fredrikstad) fikk Bokhandelens forfatterstipend på 60.000 kroner. Hun debuterte i fjor med den kritikerroste romanen Jerv. Fjeldbraaten er kreativ leder i reklamebyrået Hausmann og markedssjef i småforlaget Teori & praksis. Hun har også hatt tekster med i antologien Signaler.

Ingrid Nielsen (f. 1968) bor og arbeider i Stavanger. Hun fikk Bokhandelens forfatterstipend på 60.000 kroner. Hun debuterte som forfatter i 2016 med diktsamlingen Hemmelig, men aldri som en tyv.

Juryen har bestått av Forfatterforeningens litterære råd.