Bli med bokbussen på tur!

Følg Bokbussens mørketidsspesial - minutt for minutt.

Har du noen gang lurt på hvordan det er å kjøre rundt med en bokbuss? På videoen under kan du følge Bokbussen Tana/Nesseby på deres reise fra til Seida og Tana bru, hvor det er blir skolebesøk, bokanbefalinger og en eventyrstund på samisk for en barnehage.

– Vi har lyst til å vise frem noe av det vi driver med, og hvordan en arbeidsdag kan se ut på en bibliotekbuss, sier Jørgen Betten, biblioteksjef i Nesseby kommune.

Bokbussen starter i Varangerbotn, kommunesentrum i Nesseby kommune, og kjører over Seidafjellet til Tana kommune. På denne ruten, som blir kjørt fast hver fjerde uke, blir det besøk i Montessori-skolen, bygda Seida og en samisk barnehage i Tana Bru.

På turen kommer det til å bli presentert flere bøker – noen om mørketida, noen samiske bøker og noen med vinter som tema.

Samisk bokbuss

Deanu/Unjárgga Girjebusse – Bokbussen Tana/Nesseby er en av de åtte samiske bokbussene i Norge. Busstilbudet har eksistert siden 1982 og kjører primært i eierkommunene Tana og Nesseby. Dessuten selger de bokbusstjenester til kommunen Sør-Varanger.

Bokbussen har faste ruter i kommunene Tana og Nesseby, samt Bugøynes, Neiden og Bugøyfjord i Sør-Varanger. De fleste stoppestedene får to besøk pr måned, formiddag og ettermiddag.

Vil du låne bøker før jul, kan du finne hele Bokbussens timeplan her.

 

(Hovedfoto: Bokbussen Tana/Nesseby Facebook-side)