«Bokbaren» åpner dørene

Pilar, Armada og Capitana åpner "Bokbaren", og i kveld er det klart for det første arrangementet med Bjørn Olav Jahr og Jørn Lier Horst.

– Vi gleder oss til å arrangere tidenes første utgave av Bokbaren, sier Sarah Natasha Melbye, forlagssjef i Capitana.

Strawberry Publishing med datterforlagene Capitana, Armada og Pilar arrangerer i kveld første utgave av Bokbaren i kjelleren på gamle Bagatelle i Bygdøy Alle 3. Bokbaren vil skje på tirsdager gjennom året, og det er Strawberry Publishing med datterforlagene som har ansvaret for programmet, men åpner også for at andre forlag kan ha arrangement på tirsdagene.

– Tanken er å lage et moderne møtested for litteraturinteresserte, med arrangement som har samfunnsinteresse og aktualitet, sier Melbye.

True Crime først ut

– True crime er virkelig blitt populært i Norge. Det startet nok med Netflix-serien «Making a murderer», men i år har sterke norske produksjoner som «Hvem drepte Birgitte?» på TV 2 og «Gåten Orderud» på NRK fått høye seertall og ikke minst skapt debatt, sier Melbye.

I kveldens første arrangement på Bokbaren møtes Jørn Lier Horst og Bjørn Olav Jahr til samtale med Sarah Natasha Melbye om Birgitte Tengs-saken.

 – I Bokbaren skal snakke om true crime generelt og Bjørn Olavs arbeid med Birgitte Tengs-boken og senere dokumentarserien på TV 2. Jørn lanserte dessuten nylig teorien om at en seriemorder går løs i Norge. Det skal vi selvsagt få vite mer om i kveld, sier Melbye, og legger til:

 – Med sterk interesse for sjangeren, men med ulike bakgrunner, blir det spennende å høre hvorfor Lier Horst og Jahr mener true crime fenger oss så enormt, og ikke minst hva den tidligere etterforskningslederen mener om journalister som starter sin egen etterforskning.

Hun hevder også at dette nok ikke kommer til å bli siste gang krim fra virkeligheten vil bli diskutert på Bokbaren:

– Capitana forlag kommer til å satse stort på true crime fremover, så dette blir nok ikke siste gang det blir tema i Bokbaren.