Ny bok fra Hosseini i høst

Denne gang skriver den afghansk-amerikanske stjerneforfatteren om flyktningkrisen.

Khaled Hosseini, mannen bak suksessene Drageløperen og Tusen strålende soler, som begge hadde handling fra hans opprinnelige hjemland Afghanistan, skriver igjen. Og denne gangen er det de afrikanske båtflyktningenes skjebne han tar for seg. Det skriver Publishers Weekly.

Penguin-forlaget Riverhead Books opplyser at Sea Prayer vil komme ut på treårsdagen for flyktningbarnet Alan Kurdis død. En hel verden fikk se hva denne tragedien innebar da liket av den tre år gamle syriske gutten ble skyllet i land i Tyrkia i september 2015.

Formet som brev

Sea Prayer er skrevet som et brev, og kommer ut 18. september samtidig på Penguin Canada og Bloomsbury i Storbritannia. Boken skal illustreres av kunstneren Dan Williams.

– Vi står midt oppi en krise av enorme dimensjoner, sier Hosseini i en kommentar. – Sea Prayer er et forsøk på å gi millioner av mennesker et ansikt. Som familien til Alan Kurdi, en av ufattelig mange familier som er blitt revet opp og tvunget fra hjemmene sine på grunn av krig og forfølgelse, sier Hosseini.

– Viktig, vakker og rørende

– Ethvert prosjekt fra Khaled Hosseinis hånd er en begivenhet. Han er en av vår tids viktigste forfattere. Men dette arbeidet er spesielt viktig med sitt fokus på flyktningkrisen.

Det sa sjefredaktør Sarah McGrath i Riverhead Books da planene for boken ble kjent. – Jeg synes det er en vakker og rørende historie, som vil omfavnes av folk i alle aldre, over hele verden, sa hun.

På norsk?

Informasjonssjef Anne Iversen med Khaled Hosseini .

I Norge var det Schibsted Forlag som lanserte Hosseini med Drageløperen i 2003. Senere er Schibsted som kjent kjøpt opp av Vigmostad & Bjørke, og Schibsted/V&B har gitt ut alle Hosseinis bøker i Norge så langt.

Informasjonssjef Anne Iversen i Vigmostad & Bjørke sier til BOK365 at de er i løpende kontakt med Hosseinis agent, og at de straks får manus til gjennomlesing.

– Vi har gitt ut alle hans bøker til nå og ønsker naturlig nok også å gi ut denne, sier Anne Iversen.

 

(Forfatterfoto: Elena Seibert/V&B, foto Iversen/Hosseini: Privat)