Krimfestival blir tradisjon

Bokbad i Speilsalen på Ernst: Knut Nærum og Simen Ingemundsen

Kristiansand Krimfestival er kommet for å bli.

Før helgen gikk Kristiansand Krimfestival av stabelen for første gang, og ifølge arrangørene var det en dundrende suksess.

– Ja, dette skal gjentas, sier festivalsjef og primus motor Henning Ross Vestavik til BOK365.

Stjernelag: Knut Nærum, Trude Teige, Hanne Kristin Rohde, Tom Egeland, Gunnar Staalesen, Ingar Johnsrud og bokbader Simen Ingemundsen

Kompakt

Kristiansand Krimfestival er en todagers festival. Foreløpig er det en kompakt og ganske liten sådan, og den er et samarbeid mellom Norli Markensgate og tradisjonsrike Hotel Ernst. Ulike forlag har også bidratt.

Og debutfestivalen kunne skilte med et bra lag av krimforfattere. Publikum fikk møte blant andre Jørn Lier Horst, Gunnar Staalesen, Trude Teige, Hans Olav Lahlum,  Jørgen Brekke, Chris Tvedt, Tom Egeland og Lene Lauritsen Kjølner.

Fornøyd: Festivalsjef Henning Ross Vestavik

Tilbakemeldingene arrangørene har fått har vært fine, og nå tar de altså sjansen på å begynne planleggingen av neste høsts festival.

– Ja, det gjør vi. Etter gode tilbakemeldinger fra publikum, presse og forfattere går vi inn for å etablere Kristiansand Krimfestival som en ny tradisjon i Kristiansand, sier Vestavik.

To dager med mord og mysterier

– Vi hadde to dager fylt med mord og mysterier, hvor høydepunktene nok var middagen med kåseri av og med Knut Nærum, samt bokbad i ærverdige speilsalen på hotellet  hvor også publikum kunne stille forfatterene spørsmål.

– Så nå er det blitt tradisjon?

– Ja, vi er tilbake med justert utgave av Kristiansand Krimfestival neste høst, sier Henning Ross Vestavik.

Knut Nærum sjarmerer på direkten hos NRK Sørlandet.

 

Les også: Uhygge på det blide Sørland