Blir nye Aschehoug-redaktører

Jon Krog Pedersen og Marius Fossøy Mohaugen er ansatt som forlagsredaktører for norsk skjønnlitteratur i Aschehoug.

– Dette er to av bokbransjens mest attraktive stillinger, og vi har hatt et stort tilfang av høyt kvalifiserte søkere, sier påtroppende forlagssjef Nora Campbell, og legger til:

– Jon og Marius har imponert oss med sine svært lydhøre og musikalske lesninger, og viser sterk forståelse for hvilke verdier og egenskaper som skal til for å fylle redaktørrollen i landets ledende redaksjon for norsk skjønnlitteratur. Vi gleder oss til å ønske dem velkommen!

Er kry

– Jeg er kry av å skulle slutte meg til en av landets fremste og suksessrike skjønnlitterære redaksjoner og gleder meg enormt til å begynne samarbeidet med forlagets nåværende og fremtidige forfattere, sier Mohaugen.

Mohaugen har de siste åtte årene jobbet som redaktør i Kagge forlag. Han er litteraturviter med bred erfaring fra det litterære feltet, og har arbeidet som redaktør med tekster i nær sagt alle sjangrer, deriblant mange av forlagets skjønnlitterære utgivelser.

Han tiltrer stillingen 1. oktober.

Fra manuskonsulent til redaktør

– Litteratur har alltid vært min største interesse. Etter å ha lest for Aschehoug som manuskonsulent i mange år, er jeg godt kjent med hvor fine og flinke folka der er, og nå er jeg utrolig glad for å få jobbe med litteratur på heltid, sier Krog Pedersen.

Jon Krog Pedersen har bakgrunn som litteraturviter og kokk, og har jobbet som konsulent for redaksjonen siden 2012. Han har gitt ut pamfletten Også min kamp (2013) som del av Aschehoug Stemmer-serien i forbindelse med stemmerettsjubileet i 2013, og romanen Bekymringsmelding for Hanna Tidemann i 2016, som han ble tildelt Aschehougs debutantstipend for.

Krog Pedersen tiltrer 1. september.