Blir ny Prosa-redaktør

NY PROSA-REDAKTØR: Roman Linneberg Eliassen. (Foto: Kristian Jakobsen / NFFO)

Oversetteren, forfatteren og samfunnsøkonomen Roman Linneberg Eliassen blir ny redaktør i tidsskriftet Prosa.

Prosa ble etablert av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) i 1995. Roman L. Eliassen som nå er ansatt som ny redaktør, er den åttende i rekka.

– Det er veldig hyggelig og en stor ære å få denne muligheten, sier Linneberg Eliassen i et intervju med NFFO.

Han er ansatt i et åremål på 2 år, med mulighet for forlengelse. Han overtar jobben etter Merete Røsvik som har vært redaktør siden 2019.

Vil tettere på samfunnsdebatten

Samfunnsøkonomen Eliassen har utforsket sitt fagfelt gjennom flere bøker som både forfatter og oversetter. De fire siste årene har han jobbet som finanspolitisk rådgiver for SV på Stortinget.

– Hva slags Prosa vil vi få med deg?

– Jeg vil ha et Prosa som favner om hele sakprosafeltet og hele medlemsmassen til NFFO – og som i tillegg når ut til nye lesere og dyrker frem nye skribenter. Oversettelse vil få en viktigere rolle i utgivelsene. Ikke minst vil jeg ha et Prosa som er enda mer aktuelt, enda tettere på samfunnsdebatten og de politiske prosessene – men som går dypere enn debattstoffet i dags- og ukemediene.

Allsidig

NFFOs styreleder Aage Borchgrevink trekker spesielt fram Linneberg Eliassens allsidighet som en av hans styrker.

– Vi i styret er strålende fornøyd med å få Roman Eliassen som ny redaktør for Prosa. Årets tidsskrift kan ikke hvile på laurbærene. Romans mange kvaliteter og erfaringer som akademiker, skribent og fra politikken, kan føre Prosa videre som det flaggskipet tidsskriftet er for NFFO, både faglig, litterært og politisk, sier Aage Borchgrevink.