Blant Oprahs utvalgte

Foto Linda B. Engelberth/Oktober Forlag

Hanne Ørstavik kan glede seg over både tysk og amerikansk ros til "Kjærlighet".

Hanne Ørstaviks kritikerroste roman Kjærlighet er en av fire anbefalte bøker på Oprah Winfreys offisielle nettside www.oprah.com («4 Books for a Holiday Weekend»). En anbefaling på Winfreys nettsted er av stor betydning både for salg og eksponering av boken i media. «Kjærligheten kan endre alt. Og det gjør den i denne tøffe, elegante og vakkert skrevne romanen … Det du tror skal skje, skjer ikke – og det som skjer, knuser hjertet ditt», heter det blant annet på nettsiden.

«En snikende følelse av uro»

Kjærlighet er den første av Ørstaviks romaner som utkommer i USA. Boken har også rukket å få svært gode anmeldelser: «Den tilsynelatende enkle romanen plasserer karakterene i skrekklignende situasjoner – å gå inn i et ukjent hus, å sitte på i en bil med en fremmed – og resultatet er en praktfull historie», skriver bransjebladet Publishers Weekly i sin «starred review». Også hos Library Journal vanket det godord til romanen: «En snikende følelse av uro vekkes av den kjølige, klare prosaen … Den prisvinnende Ørstavik har skrevet en foruroligende bok som de fleste vil nyte»l

Til 20 språk

Kjærlighet utkom nylig i Tyskland til strålende kritikker i flere av de største tyske avisene. «Denne gripende boka på 120 sider kommer til oss med en forsinkelse på tjue år. Men vi er glade for at den i det hele tatt kommer. Den er nemlig mesterlig», het det i Neue Züricher Zeitung. I Süddeutche Zeitung ble Kjærlighet som «et minimalistisk vidunder av et prosaverk».

Kjærlighet er nå solgt for oversettelse 20 språk.

 

(Foto: Linda B. Engelberth / Oktober)