Biene inntar britiske bokhandler

Går du inn i, eller forbi, en av Londons store bokhandler, skal det godt gjøres ikke å legge merke til bikubene i vinduet. Maja Lundes "The History of Bees" er nemlig Månedens bok hos Waterstones.

Maja Lundes bie-suksess når stadig nye høyder. På bestselgerlisten i Tyskland et helt år, og eksport til stadig nye markeder.

Waterstones Trafalgar Square

Storbritannias største bokhandlerkjede, Waterstones, har valgt The History of Bees som månedens bok, og i alle Waterstones-butikker kan du denne måneden se en vindusutstilling med bikuber, bier og sitater fra boken som stadig går sin seiersgang over Storbritannia og verden forøvrig.

Ansatte i flaggskipet Waterstones Picadilly opplyser til BOK365 at hardcover-utgaven av boken gikk svært bra, og at de nå satser kraftig på pocketutgaven. Derfor er den plukket ut til å være månedens bok i bokhandlerkjeden.

Les også: Ett år som tysk bestselger

Kreative bie-vinduer

Aschehoug Forlag opplyser at førsteopplaget på 40 000 nådde britiske bokhandlere for 14 dager siden og at romanen er nå på 3. plass på Waterstones bestselgerliste.

Flaggskipet: Waterstones Picadilly

– Vi er henrykt over at Majas fantastiske roman er valgt ut som månedens bok av Waterstones, noe som innebærer at bokhandlere og bokhandler over hele Storbritannia jobber sammen for å fremme akkurat denne tittelen. Det har vært utrolig gøy å se alle de storslagne og kreative Bie-vinduene som preger London og resten av landet akkurat nå. Bienes historie er en sterk, gripende og høyst aktuell roman som fortjener store leserskarer, sier Jo Dickinson, Simon and Schuster, UK, som også ser frem til å publisere Majas Lundes neste bok Blå våren 2019.

Tre historier

Waterstones Picadilly

Romanen om bienes undergang og mulige tilbakekomst består av tre historier som veves i hverandre.

Den ene historien foregår i England midt på 1800-tallet, og forteller om birøkteren William som har satt seg fore å bygge en helt ny type bikube, som skal gi både ham og sønnen ære og berømmelse.

Den andre foregår i USA i vår tid, der birøkteren George kjemper i motbakke og håper at sønnen skal bli gårdens redning. Men rundt ham rammes andre gårder av en mystisk bi-kollaps.

Waterstones,Tottenham Court Road

Den siste historien foregår i Kina i 2098: Tao lever i en verden der biene har forsvunnet, og hun ønsker mer enn noe annet at sønnen skal få andre muligheter enn henne selv. Så skjer noe som endrer hennes liv for alltid.

Les også: Maja vinner verden

Eventyrlig

Bienes historie, som med sitt fokus på bienes betydning i økosystemet, har vært en eventyrlig suksess både her hjemme og ute i verden. I Norge er den trykt i 180 000 eksemplarer, i hele verden er tallet nå én million i opplag. Hjemme har Maja Lunde mottatt Fabelprisen og Bokhandlerprisen for romanen, og den er så langt solgt for utgivelse i godt over 30 land.

 

 

(Foto: Atle Nielsen)