– Har blitt en mini-kjede

Trafikkork og pangstart på salget. Det er Christian Skredes fasit etter åpningsmåneden for Eldorado i Stavanger – hvor barnebøkene stjeler halvparten av hylleplassen.

– I utgangspunktet er jeg ikke noen kjedemann, men nå er vi sannelig blitt en minikjede, sier Christian Skrede etter etableringen av Eldorado Stavanger.

– Stavanger ble en naturlig etablering. Dette henger egentlig sammen med Norwegian Outlet i Vestby og butikken vi har der. Når Norwegian Outlet også ville åpne i Stavanger, ville vi selvfølgelig være med, forteller Eldorado-sjef og deleier Christian Skrede.

– Nå er dere altså blitt en kjede?

– Ja, vi bruker Eldorado-navnet. I utgangspunktet er jeg ikke noen kjedemann, men nå er vi sannelig blitt en minikjede.

 

Barnebok-fokus

– Målet med både Vestby og Stavanger er også å ha avlastningsbutikker for Eldorado Oslo. Et så stort varehus som vi har i Oslo trenger utsalgssteder hvor forlagene får realisert varebeholdningen.

Målt mot Eldorado i Oslo blir Stavanger-butikken liten:

– Butikken i Oslo er 15 ganger større. Lokalene våre i Stavanger er på «bare» 213 kvadratmeter, sier Christian Skrede, som kan fortelle at de har gjort noen nye grep på disse kvadratmeterne:

– Vi har redusert pliktigvare-andelen kraftig og vektet opp butikken med 50 prosent barnebøker – det vil si at barnebøkene fyller rundt femti av de hundre reoler. Profilen på butikken blir barnebok-fokus og gode priser.

Ida Gabrielsen er butikksjef og utgjør sammen med Keyla Knutsen driver-duoen på Eldorado Stavanger.

 

 

Christian Skrede B

GJØR NYE GREP: Christian Skrede.

 

 

Vil øke tittelbredden

Fra start er det rundt 4000 titler i Stavanger-hyllene, mot 30 000 i Oslo.

– Bredden i Stavanger skal opp men det må vi ta litt etterhvert, sier Skrede.

– Hva er ambisjonene for omsetningen?

– Relativt beskjedne. Vi forventer 5 mill. kr i år, og vil tro den årlig kommer til å ligge mellom 6 og 7 millioner.

 

Køer og trafikkork

Christian Skrede kan ikke klage på starten:

– Vi har hatt en god åpningsmåned, og lander på rundt 700 000 mot budsjettert 288 000. Da vi hadde vår store åpningfest, var det lange køer og full trafikkork på veiene.

I Oslo har Eldorado markert seg med å gi penger til gode formål. Så også i Stavanger:

– Vi valgte å gi 30 000 til Sanitetskvinnene. Den lokale foreningen ble 100 år i år og de har blant annet startet et senter i Sandnes for pårørende til rusmisbrukere.