ARKs barnebokpris til Peers

"Luridiumstyven" av Bobbie Peers fikk i dag ARKs barnebokpris.

10 000 leseglade skolebarn fra hele Norge har stemt fram og kåret sin favoritt. I dag gikk ARKs barnebokpris til Luridiumstyven (Aschehoug) av Bobbie Peers.

 

luridiumstyven

 

Serien, Peers er allerede i gang med bok nummer to, bærer preg av et par grunnleggende eksistensielle spørsmål: Hva er forskjellen på et menneske og en maskin? Kan maskiner bli som oss en dag?

Peers har en datter på tolv og en sønn på ni som han diskuterer med og henter inspirasjon fra.

– Jeg var en skikkelig lesehest da jeg var barn. Jeg ønsker å lage historier som gir barn og unge leseglede inspirasjon til å fordype seg i bøkenes verden. Det overrasker meg hvor mye de ikke kjøper om det ikke er troverdig innenfor det universet som er presentert. Barn er skarpe og logiske, det er lett å glemme, forteller Peers til Bok&samfunn tidligere i høst.

Helten i Luridiumstyven heter William Wenton. Han er 12 år og ingen vanlig gutt. Eller? William Wenton er nemlig verdens beste kodeknekker.

 

Hvordan har det vært å skrive denne boka?

– Skriveprosessen har sikkert vært litt ukonvensjonell i forhold til en vanlig bokprosess. Dette er en ide jeg har gått med lenge. Og siden jeg driver med film var det naturlig for meg å tenke at dette skulle bli en film. Da jeg først satt meg ned for å skrive, hadde jeg allerede hele historien klar som et filmmanus, forteller Peers.

Boken er solgt til hele 31 land og det blir laget en Hollywood-film av regissør Morten Tyldum.

 

Gjev pris

Prisen på 25 000 kroner ble tidligere i dag delt ut på ARK Egertorget. Det unike med prisen er at juryen består av barn. Nettopp det at det er barna som leser og stemmer fram en vinner gjør prisen populær blant både forfattere og lesere.

 

De andre nominerte til prisen var:

Heidi Linde: Pym Pettersons mislykka skoleball (Gyldendal)

Tom Egeland: Mumiens mysterium (Aschehoug)

Bjørn Sortland: Kepler 62 – Nedtelling (Piggsvin)

Arne Svingen: Med beina på nakken (Gyldendal)