Amazon Books åpner i New York

Amazon åpner i dag sin syvende bokhandel, men sin første i New York - hjembyen til konkurrenten Barnes & Noble.

New York har lenge vært bokhandlerkjeden Barnes & Nobels territorium, men nå utfordrer Amazon Books sin største konkurrent når de i dag åpner sin første butikk i The Big Apple.

– Vi er veldig glade for å være her, og vi gleder oss til å lære mer om New York-kundene, fortalte visepresident i Amazon Books, Jennifer Cast, til Publishers Weekly under en liten pressekonferanse i bokhandelen 23. mai.

Publishers Weekly medler videre at Cast har vært fornøyd med mottakelsen av New York-butikken. Særlig fornøyd er hun med at flere barnefamilier har lagt turen innom.

I konkurrentenes område

Amazon Books holder nå til i tredje etasje til The Shops ved Colombus Circle, med Penguin Random House sitt hovedkvarter rett rundt hjørnet, og kontorene til Simon & Schuster og Hachette er kun noen kvartaler unna.

New York-butikken er på omkring 400 kvadratmeter, og inneholder rundt 3000 boktitler og rundt tyve ansatte. Grunnformen til Amazon-butikkene er også synlig i New York-filialen, hvor bøkene også blir utstilt med omslaget frem og at kundene må bruke et Kindle-brett eller -app for å få lete opp priser. Som andre filialer stiller også New York med en liten elektronikkavdeling i butikken, hvor man kan kjøpe flere forskjellige Amazon-produkter, som Kindle, Amazon Echo og Alexa.

Åpningen av New York-butikken er den fjerde Amazon-butikken som er åpnet hittil i år, og to nye New York-butikker er ventet å åpne før høsten; en ved Empire State Building og en nord i New Jersey. Men det stopper ikke der. Amazon Books har planer om å åpne flere butikker før året er omme, blant annet i San Jose og Los Angeles.

Amazon Books estimerer at de vil åpne hele ti nye butikker i år, noe som vil gi Amazon hele tretten bokandlere – noe som også var målet for selskapet for dette året.

 

 

 

Hovedfoto: Wikimedia Commons