Almanakker og Riley i pocket

Jannicke Støwer Kristiansen (foto: privat)

Mange vil ha tilgodelapp når de bytter inn bøkene de fikk til jul. – De venter på noen av titlene som kommer i januar, sier Jannicke Støwer Kristiansen hos ARK Down Town i Porsgrunn.

– Hvilke bøker anbefaler du for tiden?

– Abid Rajas Min skyld synes jeg var sterk lesing. Den er virkelig å anbefale. Ellers går det jo i våre litt lokale forfattere som Jørn Lier Horst, Myriam H. Bjerkli og Lars Viks bok om sin mor, Bjørg Viks vei. Vi prøver å finne bra anbefalinger etter hva kunden spør etter. Alle vi på ARK Down Town leser mye så vi får også anbefalinger av hverandre.

– Hva er det folk bytter julegavene sine i?

– Bøker blir gjerne byttet inn i samme sjanger som dem de har fått. Men mange trenger også ny almanakk for 2022. En del vil heller ha tilgodelapp fordi de venter på noen av titlene som kommer nå i januar, f.eks Den savnede søsteren av Lucinda Riley i pocket.

– Hvilken bok er den beste du har lest i det siste?

– Årets siste var en av de beste: Aslak Nore sin Havets kirkegård. Den var nesten umulig å legge fra seg. Jeg synes også Ulv i det norske kulturlandskapet av Endre Harvold Kvangraven fortjener omtale. Den er lett å lese, informativ og spesielt aktuell. The Last Bear av Hannah Gold er en barnebok som jeg synes er helt skjønn.

– Hvilken bok gleder du deg mest til i år?

– Gleder meg veldig til siste bok i trilogien til Tor-Håkon Gabriel Håvardsen, og håper den kommer i år. De er brutale, groteske og innmari spennende. Venter også på neste bok i serien som Horst og Enger skriver sammen. Og sammen med åtteåringen hjemme gleder jeg meg til Den lille mareritt-butikken og den klønete snømannen av Magdalena Hai. Den serien er morsom og spennende for dem fra seks til ni år.