Achtung, baby!

Endelig kommer takken for at vi har sett cirka tusen Derrick-episoder: Oslopolitiets twitter-meldinger skal utgis i bokform i Tyskland.

Oslo-politiets populære twittermeldinger har fått fans utenfor Norge. Nå skal den ferske humorboka Se opp for rullestol i motgående kjøreretning. Twittermeldinger fra Oslo-politiet utgis i Tyskland.

Det tyske forlaget Rowohlt har kjøpt rettighetene til boka Se opp for rullestol i motgående kjøreretning. Twittermeldinger fra Oslo-politiet, som for to uker siden kom ut på Kagge Forlag.

– Vi gleder oss til å se hvilken snert det blir i twittermeldingene våre på tysk! sier politioverbetjent Martin Strand, leder for Operasjonssentralen ved Politihuset i Oslo.

Operasjonssentralen har over 118 000 følgere på Twitter, og er blitt kjent for å bruke humor og varme som viktige innslag når de daglig rapporterer fra politihverdagen. Sjefredaktør Tuva Ørbeck Sørheim og forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge Forlag tok i fjor initiativ til å samle 340 av de morsomste meldingene i en bok. Politiets inntekter fra boka går til forebyggende arbeid blant barn og unge i Oslo via Røde Kors.

 

Den virkelige krimlitteraturen

Julia Suchorsky, redaktør i Rowohlt, var allerede oppmerksom på det norske politiets twitterkonto da boka kom ut. Hun forteller at hun falt for den lakoniske humoren i twittermeldingene, som brøt med den vanlige oppfatningen av politiet.

– Norge er kjent for krim- og thrillerromaner i Tyskland. Denne boka er den virkelige versjonen av den norske krimlitteraturen, og viser at politiet oftere må hamle opp med bisarre og komiske situasjoner enn med drap, sier Suchorsky.

Det tyske forlaget har tidligere hatt stor suksess med bøker basert på nettfenomener, og skal gi ut den norske twitterboka i løpet av 2015.

 

Smakebiter fra boka:

«Majorstua, klager på gatemusikant som spiller kun én sang. Har pågått i flere mnd. Politiet på stedet og anmoder om et bredere repertoar.»

«En beruset mann husket ikke hvor han hadde parkert bilen sin. Han ringte politiet for hjelp. Politiet hjalp ham ikke.»

«Storo: Vi fikk melding om pågående husbråk med kvinneskrik. Da vi kom fram fant vi et sykepleiervorspiel. Vi forlater stedet snart.»