Mange godbiter på Mammut

Alf van der Hagens bok om Kjell Askildsen er én av en rekke flotte titler på årets Mammutsalg. Her er noen tips fra oss.

Førstkommende mandag starter årets Mammutsalg, men allerede nå kan du forhåndsbestille bøker. BOK365-redaksjonen har bladd i katalogen og funnet noen favoritter.

 

Over 800 titler blir lagt ut og rabattene er store: Inntil 85 prosent avslag! Vi har lagt ut Mammut-katalogen i redaksjonen og bedt medarbeiderne velge seg tre titler hver.

Kanskje får du et bra tips?

 

Atle Nielsen

Mytting-Lars_Foto-Christian-Elgvin
På Mammut: Mytting. Foto: Christian Elgvin

Lars Mytting: Svøm med dem som drukner (Gyldendal)

En fantastisk historie fra Norge, Shetland og Frankrike som spenner over nesten et helt århundre. Minneverdige karakterer og en ukjent krigshistorie som åpenbares gjør boken til en av de beste jeg har lest på lenge.

Kr. 179,- (før 399,-)

 

John Williams
På Mammut: Williams

John Williams: Stoner (Cappelen Damm)
Hva skal man si som ikke er sagt om dette lille mesterverket? Kanskje bare at det er en trist og vakker historie om et trist og vakkert liv. Så velskrevet at det er underlig at boken var glemt i femti år før den ble dratt frem igjen og gjort til en internasjonal bestselger.  Oversatt av John Erik Bøe Lindgren.

Kr. 169,- (før 379,-)

 

hoem
På Mammut: Hoem

Edvard Hoem: Slåttekar i himmelen (Oktober)

Hoem på sitt beste. Det handler om oldefaren, slåttekaren Nesje, denne gangen. Og om hans svigerinne Gjertine, som følger drømmen og reiser over havet til et nytt liv i Amerika. Hoem dikter sine eldre slektningers liv så vakkert at det er en fryd å lese.

Kr. 149,- (før 379,-)

 

 

Anders Neraal

rød eller dødDavid Peace: Rød eller død (Press)

Ingen fotballbok over, eller ved siden. Boken om Bill Shankly, Liverpools mest berømte manager gjennom tidene. Alle Liverpool-tilhengere må ha et eksemplar av denne på nattbordet – i fall avisen skulle ringe. Men boken vil også glede andre som er glad i denne vidunderlige sporten. Oversatt av Knut Ofstad.

Kr. 179,- (før 399,-)

 

 

Åsne Seierstad: En av oss – En fortelling om Norge (Kagge)

Foto: Kagge Forlag
På Mmmut: Seierstad. Foto: Kagge Forlag

 

Boka om Utøya. New York Times kåret boken til en av de 10 viktigste bøkene i året vi nettopp har lagt bak oss. Bare en slik sak. Et noe oversett mesterverk her hjemme.

Kr. 179,- (før 399,-)

 

Synne Lea: Nattevakt – Dikt til barn (Cappelen Damm, kr 99,-).

Synne Lea (1)
På Mammut: Lea

 

En nydelig bok, også for oss godt voksne. Og hva er vel bedre enn å lese høyt for barn? Nominert både til Brage- og Kritikerprisen. Likeså suksess i utlandet. Illustrert av Stian Hole.

Kr. 99,- (før 299,-)

 

 

Vebjørn Rogne

balansekunstRohinton Mistry: Balansekunst (Aschehoug)

Ser vi bort fra en neve gamle klassikere, er dette en av de eldre bøkene på årets Mammut. Rohinton Mistry skrev denne romanen fra Indias nære fortid allerede i 1996. Vi følger fire hovedpersoner og et rikt galleri av fargerike bipersoner, fra Indias selvstendighet i 1947 frem til unntakstilstanden i 1975. En fantastisk både brutal og vakker fortelling som gjør inntrykk. Balansekunst er for øvrig utstyrt med en av vår tids ikoniske bokomslag, som forlaget på enkelte nye utgaver dessverre har skiftet ut med en «fjorten-på-dusinet-eksotisk» innpakning. Oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen.

Kr. 129,- (før 360,-)

 

 

Håkan Nesser: Levende og døde i Winsford (Gyldendal)

Nesser-H-kan_Fotograf-Lena-Koller
På Mammut: Nesser

Når han er på sitt beste, er det få som kan skrive som Håkan Nesser, ved lavmælt å fremkalle underliggende ubehag og uhygge i en historie hvor få ting er slik de synes å være. Årets Nesser-bok på Mammut utspiller seg i Sør-England, hvor en kvinne ankommer byen Winsford på Exmoor en novemberkveld. Hun bosetter seg i et avsidesliggende hus ute på heden sammen med hunden sin. Levende og døde i Winsford vant Danske Kriminalakademis pris for beste krim- og spenningsbok i 2014. Oversatt av Elisabeth Bjørnson.

Kr. 129,- (før 379,-)

 

 

Alf van der Hagen: Kjell Askildsen. Et liv (Oktober)

Askildsen-og-Hagen AA
På Mammut: Askildsen og van der Hagen

 

Kjell Askildsen har hatt rykte på seg for å være en av Norges mest lukkede forfattere. «Jeg er et menneske uten hukommelse,» erklærer han selv i innledningen til denne boken. Deretter pulveriseres denne erklæringen gjennom 351 sider, i Alf van der Hagens samtale med vår store novellist. Enten det gjelder himmel eller helvete, kjærlighet eller hat, krigsår eller refleksjoner rundt eget og andres forfatterskap: I boken fremstår Askildsen som alt annet enn dement.

I likhet med sitt objekt er også Alf van der Hagen stilsikker. Hva han nedtegner på disse boksidene er relevant, det er reflektert, det er interessant. I det hele tatt er Kjell Askildsen. Et liv blitt en fascinerende beretning.

Kr. 149,- (før 379,-)

 

 

Victoria Jelsø Spanthus

pass på liten stor forsideJostein H. Sandsmark: Pass på liten og på stor – En historie om å ta var på hverandre (Pantagruel)

Dette er en fars siste hilsen, til sin datter som døde i Bjørkelangen-ulykken i 2014. Det er også en historie om å ta vare på hverandre. En vakker bok, med et enda vakrere budskap.

Kr. 99,- (før 349,-)

 

LisaAisatoNJieSolberg
På Mammut: Aisato

Lisa Aisato: En fisk til Luna (Gyldendal)

En flott bok med utrolige illustrasjoner. Aisato er en eksepsjonell illustratør, og dette gjør denne boka til en personlig favoritt.

Kr. 129,- (før 249,-)

 

fargestifteneDrew Daywalt: Dagen da fargestiftene streiket (Pantagruel)

En utrolig morsom bilde-bok, som også egner seg ypperlig til høytlesning. Flotte illustrasjoner, og et morsomt, men viktig, budskap. Oversatt av Nikola Hoff Almenning.

Kr. 99,- (før 199,-)