Tre fantasyforfattere, fem dager

Har du noen gang lurt på hvordan forfattere arbeider? En tommelfingerregel er at de arbeider alene. Vanligvis.

– I denne ensomheten finnes det en drøm som jeg tror alle forfattere deler: Drømmen om et inspirerende fagfellesskap. Noen å snakke med. Kaste ball med. Bli inspirert av, skriver Siri Pettersen. 

 

Så gjorde de noe med det. Tre fantasyforfattere reiste bort sammen i fem dager. Siri Pettersen (Odinsbarn), Tone Almhjell (Vindeltorn) og Tonje Tornes (Hulder) har satt et tydelig preg på den norske barne- og ungdomslitteraturen. Det var Tone Almhjells idé – å dra bort og danne et «fagfellesskap» hvor ideer kunne vokse og perspektiver utvides.

 

– Hensikten var å bli inspirert. Å bli bedre. Å få det beste ut av hverandre, fortsetter Siri.

Og de endte opp i et lite hus på Farsund Resort. De som følger forfatterne på enten Facebook eller Instagram  har kunnet se idylliske bilder og, uten tvil, fått et innblikk i hvordan forfattere arbeider. De hadde hvert sitt rom med eget bad under oppholdet, og koselige fellesområder som ble brukt om kveldene. – Tanken var at ingen skulle føle seg avhengig av de andre, forteller Siri.

 

write_away_selfie
Fellesskap: F.v. Tonje Tornes, Siri Pettersen og Tone Almhjell. Foto: Privat

 

På dagtid skrev og arbeidet forfatterne hver for seg, men hadde felles måltider. Om kveldene arbeidet de sammen, og hver av dem fikk en hel kveld dedikert til sitt prosjekt.

– Dette handlet om overordnet struktur, om plot, karakterer og idéer. Det var altså ikke meningen å gå inn i noens tekst. Hver av oss brukte mange timer på å snakke de andre gjennom boka, poengterer Siri.

 

 

Et fellesskap er blitt dannet, og dette må jo kun være positivt for leserne der ute som venter i spenning på oppfølgerne (ja, meg selv inkludert!) Det er også veldig positivt at noen forfattere viser at det går an å arbeide på en annen måte enn det vi er vant til å tro.

 

– Ingen av oss er i tvil om at denne turen har skapt bedre bøker, og lykkeligere lesere. Vi gleder oss allerede til neste år, skriver Siri.

 

Her kan du lese Siris innlegg om turen:

http://www.siri.net/content/95/Hva-far-du-hvis-du-isolerer-tre-fantasyforfattere-i-fem-dager

 

Her kan du lese Tonjes innlegg om turen:

http://renatenedre.wordpress.com/2014/07/15/et-fantastisk-forfatterfellesskap/