Wisting blir TV-serie

– Et utmerket valg, sier Jørn Lier Horst om at Sven Nordin skal spille hans drapsetterforsker William Wisting.

Mange William Wisting-fans gleder seg når Jørn Lier Horsts etterforsker nå blir TV-seriehelt. Den som får oppdraget å spille Wisting er Sven Nordin, som nylig kunne glede seg over internasjonal suksess med dramaserien «Valkyrien».

– Wisting er en kompleks og interessant skikkelse, og jeg kan knapt ikke vente på å få spille ham, sier Sven Nordin. – Jeg er en stor beundrer av Jørn Lier Horst, og går til oppdraget med både ydmykhet og glede. Dette blir spennende!

Jørn Lier Horst er meget fornøyd med at TV-serien nå blir en realitet: – Det har vært fint å kjenne entusiasmen prosjektet har blitt møtt med, forteller Horst til BOK365. Forfatteren er videre svært glad for valget av hovedrolleinnehaver:

– Jeg er takknemlig for at Sven Nordin vil spille William Wisting. Det er et utmerket valg. Han er stilsikker og en av våre fremste karakterskuespillere.

Mange har sett for seg at du er William Wisting – du kunne ikke tenkt deg å spille ham selv?

– Hehe, jeg tror jeg skal holde meg til å skrive bøkene.

 

Prosjektets framvekst

Det er Cinenord som står bak produksjonen av serien, og innspillingen skal starte allerede i januar 2018.

– Jeg inngikk et inngikk et samarbeid med Cinenord og det danske produksjonsselskapet Good Company Film i mai 2016, men jeg har svært lite med produksjonen å gjøre. Jeg opplever at andre har fått et solid eierforhold til Wisting, og det er bra, fastslår Horst. Han er videre svært fornøyd med produksjonsselskapene, da disse står bak seriene han liker:

– Folkene i danske Good Company står jo bak seriene om Beck og Wallander. Det er eksempler på realistisk politidrama som jeg har hatt stor glede av.

Det er Trygve Allister Diesen og Katrine Valen Zeiner som sammen har skrevet manuskriptet til TV-serien basert på Horst sine bøker Jakthundene og Hulemannen. Zeiner er utdannet fra Den norske filmskolen, og var en av hovedforfatterne bak Valkyrien. Hun har også bidratt til spillefilmene Gilberts grusomme hevn og Pioner, og var del av skriveteamet på den Emmy-vinnende serien Øyenvitne. Kjersti Ugelstad og Anne Elvedal er medforfattere.

Diesen skal også, sammen med Katarina Launing, regissere Horst-serien. Diesen har tidligere regissert TV-serier som Hotell Cæsar 1998 – 2004), Skolen (NRK, 2004) og Torpedo (TV2, 2007). Han sto bak TV2-serien Det tredje øyet, og har også regissert episoder av Kommissarie Winter og Arne Dahl.  Launing regidebuterte med Julenatt i Blåfjell (co-regi med Roar Uthaug), og stod bak kritikerroste Kule Kidz gråter ikke.

 

Helnorsk produksjon

Innspillingen av TV-serien vil starte rett utpå nyåret, i Larvik og Stavern. Første sesong bli basert på bøkene Jakthundene og Hulemannen. Selv om det har blitt vanligere for norske filmproduksjoner å trekke til utlandet, blir TV-produksjonen av Horst-bøkene en helnorsk affære:

–Dette skal sette Vestfold og Norge på det internasjonale TV-serie kartet, men historiene strekker seg ut av Norge, så det kan også bli opptak i utlandet, avslutter Horst.

 

2 millioner solgte

Bøkene om William Wisting er solgt til 30 land og har solgt over 2 millioner eksemplarer i Norge alene.

Jørn Lier Horst har god fart inn i julesalget med sine tre ferskeste bokutgivelser for store og små – Katharina-kodenJakten på den avskyelige snømannen og Operasjon Mumie – var i dag alle inne blant bestselgerne på Boklista.

 

 

(Hovedfoto: Dag Norsveen – Salomonsson Agency. Foto Nordin: Gisle Bjørneby.