Wergelands åre til Torvund

Torvund får prisen for sin store innsats for poesiformidling.

Det er Norsk Forfattersentrum som deler ut vandreprisen Wergelands Åre til personer eller institusjoner som har gjort en stor innsats for poesien, med særlig vekt på poesiformidling.

 

Prisen er forbundet til et par roårer som man mener er årene Henrik Wergeland brukte å oppbevare sammen med et seil i Grei Kafé i Skippergata i Oslo. Båten fortøyde han utenfor. På kafeen møtte han sin framtidige kone, vertshusdatteren Amalie Sofie Bækkevold.

Wergeland holdt hus i Grønnlia, på østsiden av Bjørvika, og hadde jobb på festningen. Kafeen var hans stamsted på vei til og fra jobb.

 

Les også: Alt brenner

 

TorvundBild

 

«Langvarig arbeid som dikter og dikterformidler»

Wergelands åre 2016 blir tildelt Helge Torvund som har et langvarig arbeid bak seg som dikter og diktformilder. Han sprer sine egne dikt, diktleksjoner og skrivekunnskap via nettet. Gjennom sosiale media og som kritiker når han mange. Hans digitale iver smitter over på papirpoesien. Han er i år aktuell med samlinga Alt brenner på papir, samt hyppige oppdateringer på Facebook, Twitter, Diktkammeret og filosoFISK.

Helge Torvund (f. 1951) er forfattar og psykolog og bur på Ogna i Rogaland. Han debuterte i 1977 med Hendene i byen. Han har mellom anna mottatt Samlagsprisen, Rogaland fylkes kulturpris og Herman Wildenveys poesipris (no i år). Som formidlar er han særleg kjent for gjerninga som skrivelærar i poesi på nettet, gjennom 15 år har han kommentert, tipsa og utvida språkhimmelen på «Diktkammeret», først gjennom Dagbladet, no på eiga nettside diktkammeret.no og her på BOK365.

Prisen blir utdelt tirsdag 21. juni kl. 13.00 på Garborgsenteret på Bryne. Prisvinneren vil være tilstede og bli bokbadet av Eirik Ingebrigtsen.

 

Les også: Baklysene til pappa

 

Du kan lese om prisen på Norsk Forfattersentrums hjemmeside her.