Vil inn i Sverige før jul

Petter Stordalens Strawberry Publishing jobber med flere veier inn i Sverige.

Petter Stordalens Strawberry Publishing jobber med en rekke alternativer for å lansere et svensk prosjekt i løpet av relativt kort tid. Vår svenske bokbransjemagasin-kollega SvB.se har gjennom høsten fanget opp følere hotellmilliardæren skal ha hatt inn i de svenske forlagsmiljøene.

I dag består Stordalens forlagshus Strawberry Publishing av forlagene Capitana, Pilar og Armada, etter som det gjerde – Gloria – nylig forlot gruppen.

– Snakker gjerne med flere

Under Bokmässan i Göteborg fanget BOK365 også opp rykter om at ”noe var på gang” og at det muligens ville bli sluppet en større svensk Stordalen-nyhet allerede der. Så skjedde ikke, men Petter Stordalen selv var slett ikke avvisende til svenske ambisjoner.

Nå bekrefter Strawberry-forlagssjef Sarah Natasha Melbye, at det jobbes målbevisst med svenske planer:

– Vi har dialog både med enkeltpersoner, forlag og andre bokrelaterte initiativer. Målet er å ha noe på plass innen jul, men det tar tid å få tilstrekkelig overblikk. Vi snakker gjerne med flere som ser muligheter i den svenske bokbransjen. Det er bare å ta kontakt, sier Sarah Natasha Melbye til SvB.se.

FORBEREDER SVENSKEHANDEL: Sarah Natasha Melbye.

«Store ambisjoner»

Nylig skrev entreprenøren Isabella Löwengrip på sin blogg at hun har satt en planlagt forlagssamarbeid med Petter Stordalen på hold, etter som hun ikke ser «hvordan man skal gjøre det bedre enn andre akkurat nå, samtidig med at bransjen er i så stor endring.»

– Strawberry Publishing har dialog med mange svenske aktører og Isabella har vært en av dem. Vi har mange initiativer og muligheter i Sverige, men ettersom virksomheten i Norge har vokst raskere enn hva vi hadde forutsett og krevd store ressurser i oppstarten, har vi satt de svenske planene på vent. Vi har fortsatt store ambisjoner med det svenske markedet, sier Melbye til SvB.

 

(Hovedbildet: Petter Stordalen, sammen med Pilar-forlegger og forfatter Jonas Forsang)