Vil ha mer sakprosa for barn og unge

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening utlyser nye stipender for å fremme denne litteraturen.

Tidligere i dag skrev BOK365 at Fritt Ord utlyser nye stipender for litteraturkritikere. Nå følger NFF opp med å utlyse ekstraordinære stipendkroner til blant annet barne- og ungdomsforfattere.

 

– Tilbudet av sakprosabøker for barn og unge er ikke godt nok, sier styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Marta Breen.

Derfor utlyser foreningen ekstraordinære stipender med søknadsfrist 4. mai.

– Jeg er veldig glad for at NFF lyser ut ekstraordinære stipender rettet mot temaer og skribentgrupper som trenger økt oppmerksomhet. I år har jeg et spesielt ønske om at vi får inn mange gode søknader om å skrive sakprosa for barn og unge. Dette er nemlig en sjanger der det produseres alt for lite. Foreningen !les gikk nylig ut og fortalte at de sliter med å finne mange nok og gode nok sakprosabøker for ungdom til sine aksjoner i ungdomsskolen. Tilbudet står rett og slett ikke i stil med etterspørselen, sier Breen.

 

Også andre skribentgrupper  

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) utlyser 23. mars stipender rettet mot forfattere som skal skrive sakprosa for barn og unge eller popularisere naturvitenskap, real- og teknologifag. De andre skribentgruppene som NFF ønsker å støtte spesielt med disse stipendene, er forfattere med innvandrerbakgrunn, debutanter under 40 år og frilansforfattere som arbeider med spesielt store og tidkrevende sakprosaprosjekter. Til sammen 7,3 millioner kroner vil bli fordelt i form av stipender til søkere på de fem utvalgte områdene.

 

Les også: -Ønsker mer kritikk.