Veronica får Bokhandel-stipend

— Dette er stort for meg, sier Veronica Salinas.

Veronica Salinas mottar Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend for romanen OG (Cappelen Damm). Direktør i Bokhandlerforeningen Trine Stensen sier dette er en høyaktuell bok:

Og er en viktig bok, både for dem som kjenner seg igjen i utfordringene med nytt land, nytt sted og nytt språk – men kanskje vel så viktig for dem som har aldri har gjort seg slike erfaringer, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen.

 

Det lille-store ordet

— Å motta dette stipendet er stort for meg. Jeg blir rørt. Jeg blir inspirert. Jeg får et ansvar også, og jeg skal bære på dette ansvaret med stor glede. Jeg skal fortsette å skrive, sier Salinas.

Veronica Salinas (f. 1977) er skuespiller og forfatter. Hun er født i Argentina, men flyttet til Norge etter den store økonomiske og sosiale krisen i 2001. I 2012 ga hun ut sin første bildebok, Reisen. Bildeboka Sulten kom våren 2015. Salinas er i høst aktuell med boken Skyggen.

— Jeg er takknemlig for anerkjennelsen av dette lille-store ordet som Og er. Et ord med så mye kraft, såpass mye kraft at vi kan alle sammen stå sammen ved dette ordet, hele verden og universet kan samles med Og. Jeg er takknemlig for at Og får dette stipendet, en bok som forteller at det går an å være flere ting.

 

Juryens begrunnelse

I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det:

«Barn og unge trenger historier som reflekterer og kanskje balanserer det til tider dystre nyhetsbildet de er omgitt av i dag. Vi har stor tro på at Veronica Salinas kan fortsette å lage bøker som beriker og belyser og setter ord på store spørsmål, og som gjør oss alle til litt bedre mennesker etter å ha lest dem»

Stipendet er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og NBU. Det er NBUs litterære råd som beslutter hvem som får stipendet, som er finansiert av Bokhandlerforeningens medlemmer. Stipendet er på 40.000 kroner.

 

Hovedfoto: Cappelen Damm