Verden vil ha Verdensteater

Bragepris-vinner Thomas Reinertsen Berg er solgt til åtte land.

– Det er en velskrevet og vakker bok om kartenes historie, som kan fungere godt i mange markeder, sier Thomas Mala i Northern Stories. Agenturet har nå solgt Thomas Reinertsen Bergs Verdensteater: Kartenes historie (Press) til åtte land.

Boken tar leseren med fra steinalder-menneskenes symboler til Google Earth, og ser nærmere på hva kartene sier om oss og historiens gang – både i norsk og internasjonal sammenheng. Mala mener det er naturlig at denne boken møter stor interesse i utlandet:

– I en tid hvor grensene stadig forandres, så er folk opptatt av opprinnelse og historie. Denne boka appellerer sådan på tvers av landegrensene og gir deg et nytt blikk på hvordan vår verden er blitt som den er blitt, sier Thomas Mala.

– Gir boka status

Verdensteater vant i 2017 Brageprisen for beste sakprosabok. Dette mener agenturet har vært viktig for utenlandssalget:

– Brageprisen er meget viktig fordi den gir boka status som betydningsfull, og sørger for at den legges øverst i mange bunker der ute, sier Mala.

Boken er foreløpig solgt til Storbritannia, USA, Tyskland, Nederland, Polen, Sverige, Kina og Italia.

«Et betydelig beløp»

Thomas Mala vil ikke vil ut med noen summer, men kan røpe at de engelskspråklige rettighetene ble solgt for «et betydelig beløp».

Det er nettopp de engelskspråklige landene som er først ut:

– England og Hodder & Stoughton lanserer boken i september, så kommer den etter planen i USA hos Little, Brown senere på høsten.