Velger lyrikk og fysikk

VALG: NN

FRAMSNAKKING: Hvilke bokskatter vil Torgeir Husby løfte frem?

Vi ruller videre med vår Framsnakker-spalte, hvor vi utfordrer en rekke forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag (og kun én) som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. I dag Torgeir Husby, salgs- og markedssjef i Forlaget Press.

Poetisk språk

DAGENS FRAMSNAKKER: Her er Torgeir Husbys dobbel.

Hvilken bok fra Press’ egen bokhøst synes han så fortjener mer oppmerksomhet?

– Jón Kalman Stefánssons Hjertet er en egensindig traktor. Jón er nok vår mest populære romanforfatter nå. Stadig blir hans poetiske språk hyllet i anmeldelser og på sosiale medier. Derfor er vi stolte av denne diktsamlingen, Jón har valgt diktene selv, og de er både tankevekkende, vakre og litt morsomme. I tillegg gir han oss et bonusspor med den fantastiske kortbiografien «hvorfor slikt sløseri med papir». Dette er en vakker og gjennomdesignet bok som absolutt bør finne veien under mange juletrær!

Bemerkelsesverdig

Anbefalingen fra et annet forlag blir Carlo Rovellis Helgoland, utgitt hos Spartacus:

– Rovelli er en fantastisk populærvitenskapelig formidler av avansert fysikk. I Helgoland tar han oss med inn i kvantefysikken via Werner Heisenbergs opphold på øya. En bemerkelsesverdig fortelling!