Vant P2-lytternes romanpris

HyperFocal: 0

Dag Johan Haugeruds "Enkle atonale stykker" for barn" vant knepent i P2-lytterne avstemning.

I ettermiddag ble det klart at lytterne har valgt Dag Johan Haugruds «Enkle atonale stykker for barn» (Oktober) som sin favoritt. 

 

P2-lytternes romanpris er en skjønnlitterær pris som utdeles årlig av NRK P2. Finalen var svært jevn, og lytterjuryen måtte stemme to ganger, før det ble klart at det var Dag Johan Haugeruds roman som hadde vunnet foran Havende av Gunstein Bakke. Arv og miljø av Vigdis Hjorth endte på tredje plass.

 

Vinneren av P2 -lytternes romanpris kåres etter at en fagjury først har plukket ut seks bøker som er utgitt i løpet av året (2016). Deretter har en lytterjury diskutert seg frem til den de mener er den beste boken.

Årets lytterjury har bestått av Tony Andre Hasselø, Olav Østebø Olsen, Aasmund Kroken, Synnøve Ingebrigtsen Molvær og Lone Sjøli, mens årets fagjury har vært Anne Cathrine Straume, Arild Jonsjord, Cille Biermann, Knut Hoem og Thomas Espevik.

 

Om menneskers samspill

Dette skriver Haugeruds forlag Oktober om romanen:

«Enkle atonale stykker for barn er en roman i tre frittstående deler, som spiller opp til hverandre på en nesten umerkelig, men nødvendig måte. Dag Johan Haugerud skriver presist og rammende om menneskers samspill og de hårfine vekslingene mellom det som løfter og det som krenker.»

 

Dag Johan Haugerud får prisen overakt i morgen (søndag 29.januar) klokken 14. Da du også høre et direktesendt intervju med forfatteren i NRK P2.