Booker-vinner på Gyldendal

NOBELMOTTAGER: Olga Tokarczuk. Snart kommer hun til Norge igjen. Foto: Wikimedia Commons/Martin Kraft

Den polske forfatteren Olga Tokarczuk er tildelt den internasjonale Booker-prisen. Gyldendal utgir i høst vinnerromanen "Flight" på norsk.

Tokarcuk får prisen for sin roman Flights, oversatt til engelsk av Jennifer Croft. Dette er første gang en polsk forfatter får den prestisjetunge prisen, som blant annet Roy Jacobsen har vært nominert til.

Olga Tokaczuk debuterte som poet og har senere skrevet noveller, romaner og essays. Hun ansees som en av sin generasjons fremste polske prosaister.

Kommer til Bjørnsonfestivalen

Bøkene hennes er oversatt til en rekke språk, to av romanene hennes er kommet ut på  norsk.

Vinnerromanen Flights utkommer i pocket på Gyldendal høsten 2018, mens Drive Your Plow Over the Bones of the Dead kommer våren 2019 – oversatt til norsk av Julia Wiedlocha.

Gyldendal har også kjøpt hennes nyeste bok, som vil få  tittelen Underlige fortellinger eller noe slikt i norsk oversettelse.

Olga Tokarcuk er en av gjestene på årets Bjørnsonfestival, som finner sted i Molde i september. Der deltar hun på festivalens internasjonale litteraturkveld fredag 7.9. og på en scenesamtale om eget forfatterskap 8.9. ledet av journalist Anne Dorte Lunås.

 

Du kan lese mer om prisen og forfatteren på culture.pl her