Utsetter Bologna grunnet corona

Barnebokmessen i Bologna i 2018.

Grunnet coronaviruset blir årets Bologna-messe utsatt.

Bologna bokmessen har blitt utsatt en måned grunnet utbruddet av coronaviruset i Italia.  Messen var planlagt å åpne 30. mars, men er nå utsatt til tidsperioden 4. mai til 7. mai.

I en twitter-melding skriver messen selv dette:

Flere rammet

I Italia har allerede fem personer dødd grunnet coronaviruset, og landet har det høyeste antallet mennesker smittet i Europa, med hele 152 innlagt på sykehus. Karantene og restriksjoner er pålagt i to av landets nordlige regioner, som ligger i nærheten av Milano og Venezia. Karnevalet i Venezia ble også avsluttet to dager tidligere enn planlagt, og flere sportsarrangementer har blitt avlyst.

Italias statsminister Giuseppe Conte offentliggjorde at flere «ekstraordinære tiltak» vil bli innført for å takle virusutbruddet i landet.

London går som planlagt

London Book Fair, som skal gå av stabelen 10. til 12. mars, melder derimot at de fortsetter som planlagt.

I en melding på messens hjemmeside står det at de følger nøye og jevnlig med på utviklingene, og at sikkerheten til de besøkende er deres første prioritet. De henviser utstillere og besøkende til retningslinjene til Verdenshelseorganisasjon og Storbritannias helsemyndigheter angående viruset.