Tror på barnebok-seriene

Oppfølgere vil prege høstens barneboksalg, tror kjedelederne. Det er de populære seriene - fra blant andre Jørn Lier Horst (bildet) - som skal sørge for penger i kassa.

Bukkene Bruses inntog i skolevesenet har allerede ført dem til topps på salgslistene. Tanums Karin Mundal påpeker at det kommer flere oppfølgere til bøker som allerede selger godt i den sjangeren.

 

GODT HØSTKORT: Bobbie Peers (foto: Aschehoug)

 

– Pingle, Dust, Supertruse og Gutta i trehuset gleder mange barn, og disse står på høstlisten, sier Helén Foss. – Bobby Peers og Iben Akerlie har begge gjort det bra tidligere, og Jørn Lier Horst svikter ikke. Harry Potter, diverse faktabøker for ulike aldergrupper, Pulverheksa for de minste og en kjempesøt barnehagekrim fra Ena forlag kan også bli bra.

 

– Barnebokhøsten er sikret

Linda Frid Andresen har også tro på de nye bøkene i allerede populære serier.

– Barnas bokhøst er sikret med nye bøker i bestselgende serier som Gutta i trehuset, En pingles dagbok, Detektivbyrå nr. 2, Dustedagboka, i tillegg til nye bøker av Bobbie Peers og Iben Akerlie. Dessuten er vi spente på Siri Pettersens nye bok, og Klaus Hagerups bok Jenta som ville redde bøkene. Og Guinness rekordbok er en sikker vinner, år etter år. Og så vet vi at den som vinner ARKs barnebokpris vil havne høyt opp på salgslistene til jul.

 

GODT HØSTKORT: Siri Pettersen (Foto: Lars Myhren Holand)

 

– Treffer bredt

Norli Libris-sjef John Thomasgaard har også tro på seriene:

– Kategorien «barnebok» er preget av de mange populære seriene barna elsker, som blant annet Detektivbyrå nr. 2 og Gutta i trehuset – her kommer det også i år oppfølgere. Høstens største barnebok har antagelig lansert allerede – nemlig Bukkene Bruse begynner på skolen. Ekstra morsomt når en norsk bildebok som treffer små og store lesere treffer så bredt i markedet.

Stian Simonsen i Notabene er mest spent på Iben Akerlies nye.

 

GODT HØSTKORT: Iben Akerlie (Foto: Oda Berby)