Toppet lag på Krimfestivalen

Robert Wilson (bildet), Karin Slaughter og Jo Nesbø er blant de 56 forfatterne du kan møte på Krimfestivalen i mars.

– I et program stappfullt med høydepunkter er det egentlig feil å trekke frem ett arrangement, sier festival-general Knut Gørvell, noen uker før det braker løs med Krimfestivalen for femte gang.

Jo Nesbø og svært mange av de norske krimforfatterne kommer til Krimfestivalen. I tillegg kommer 17 utenlandske forfattere anført av Robert Wilson, Karin Slaughter, Håkan Nesser og Clare Mackintosh.

Krimfestivalen er på The Guardians liste over verdens beste krimfestivaler. Den arrangeres i år fra 3. til 5. mars, og dette er den femte festivalen i rekken. Festivalens mål er å utforske det særegne ved nordisk krim, og sette den i et internasjonalt perspektiv. Du finner programmet og hele forfatterlisten på festivalens nettsider: Krimfestivalen.no.

 

56 forfattere på 50 programposter

Programmet inneholder 50 ulike programposter, og de fleste foregår i Cappelen Damm-huset eller på Centralteatret. Som tidligere år blir det forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimteatersport, quiz og mye mer. I tillegg er det i år fokus på true crime og Politihøyskolens eksperter på Kriminalteknikk vise hvordan de finner og sikrer spor på et åsted.

 

Jo Nesbø

MIDTPUNKT: Jo Nesbø er årets Festivalforfatter. (Foto: Leif Gjerstad)

 

Jo Nesbø etterfølger Karin Fossum og Gunnar Staalesen i å være Festivalforfatter. I kraft av dette vil Nesbø holde prologen på åpningsarrangementet, i tillegg til å være med på flere programposter.

 

Døden går til scenen

Torsdag 3. mars er det nypremiere på Gunnar Staalesens Døden går til scenen med Finn Schau, Monica Hjelle og Johannes Joner, som også har regien på denne minifarsen med en rekke av våre største krimhelter. I år med Sherlock Holmes i en hovedrolle. Krimteatersport med Harald Eia, Jan-Paul Brekke og Helen Vikstvedt står på programmet flere av festivaldagene.

 

Hvem-drepte-Birgitte-Tengs

TRUE CRIME: Om Tengs-saken.

 

Tett med høydepunkter

– I et program stappfullt med høydepunkter er det egentlig feil å trekke frem ett arrangement.  Likevel: torsdagskvelden på Centralteatret er uten tvil ett av høydepunktene, sier Knut Gørvell.  – True crime med Bjørn Olav Jahr om Birgitte Tengs-saken, og møte med Robert Wilson og den nye krim-stjernen Peter Swanson er noen av de andre absolutte toppene.

Cappelen Damm og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen, og den blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater, Tanum Karl Johan, Ark Egertorget, Narvesen Continental, Norli Universitetsgaten, og ni andre forlag: Aschehoug, Gyldendal, Kagge, Vigmostad & Bjørke, Juritzen, Quintano, Mata, Kolon og Harper Collins. Dagbladet er festivalens mediepartner.

Alle arrangementene er gratis.

 

 

(Hovedbilde, foto: Simon Weinstock / Gyldendal Norsk Forlag)