Tom Kristensen til Capitana

Aschehoug mister sin andre krim-profil på fire dager: - Tom er en raus, inkluderende og hardtarbeidende forfatter, sier Jørn Lier Horst, som henter sin gamle mentor til Capitana.

Nok en Aschehoug-krimforfatter har meldt sin overgang til Jørn Lier Horsts forlag Capitana. Tidligere i uken var det Tom Egeland som takket for seg på Sehesteds plass, og i dag melder VG at Tom Kristensen følger etter.

«Misliker fremgangsmåten»

Kristensens overgang til Capitana er noe Aschehoug tar på alvor:

– Vi tar det på største alvor at vi mister allerede etablerte bestselgende forfatterskap og at det skjer på den måten vi nå er vitne til. Dette er forfatterskap vi har utviklet i samarbeid med forfatterne over mange år, sier forlagssjef for skjønnlitteratur i Aschehoug Trygve Åslund til VG.

Åslund sier han misliker Stordalen og Capitanas fremgangsmåte: – Vi har fått forståelsen av at de kontakter mange av våre godt etablerte og bestselgende forfattere og sier de vil doble salget.

Dette avviser Jonas Forsang i Pilar/Capitana kategorisk overfor VG: – Dette er ren løgn. Vi har aldri lovet noen å doble salget. Vårt fokus er på tettere redaksjonell oppfølging og mer omfattende markedsføringsplaner.

Raus og inkluderende

– Jeg ble kjent med Tom for femten år siden, da jeg debuterte og han hadde skrevet Freshwater. Vi møttes på flere bokarrangement. Han var en raus og inkluderende forfatter, som kom med råd og tips som jeg siden har hatt god nytte av, sier Jørn Lier Horst til BOK365. – Jeg kjenner ham som en hardtarbeidende forfatter og er veldig glad for å ha ham med i Capitana.

Tom Kristensen (f. 1955) debuterte i 2001 med finansthrilleren En kule, som ble en umiddelbar salgssuksess. I 2006 mottok han Rivertonprisen for Dødsriket.

LES OGSÅ: Egeland til Capitana

(Hovedfoto: AKAM1K3)