Tilbake til Gyldendal

Jørgen Brekke (Foto: Elin Iversen)

Etter en tid i Juritzen, og et kort stopp i Capitana, vender nå Jørgen Brekke tilbake til Gyldendal.

– Vi er så glade for å få Jørgen Brekke tilbake, sier sjefsredaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal, Kari Marstein.

Jørgen Brekke debuterte på Gyldendal i 2011 med krimboken Nådens omkrets. Boken mottok gode anmeldelser, og vekket interesse internasjonalt.

– Allerede da vi leste manuset til den første boken hans, skjønte vi at han vil bli en krimforfatter i særklasse. Og det ble jo også en spektakulær debut. Siden har det bare fortsatt, sier Marstein.

Vender hjem

Brekke utga ytterligere tre bøker på Gyldendal, før han i 2016 gikk over til Juritzen forlag, hvor han rakk å utgi tre bøker. Brekke har også utgitt ungdomsbøker på Aschehoug forlag.

Når Juritzen nylig ble solgt til Capitana, fulgte Brekke med på lasset. Men han ble ikke i Stordalen-stallen lenge, og velger nå å krysse gaten over til forlaget på Sehesteds plass.

– Å være tilbake på Gyldendal føles som å vende hjem, sier Brekke, og legger til:

– Når det er sagt: Jeg valgte ikke å gå til Gyldendal bare av sentimentale grunner. Jeg har også ambisjoner om å bli en bedre forfatter. Da er det ingen ulempe å ha et av Norges mest kompetente forlag i ryggen. På Gyldendal får jeg friheten og tryggheten jeg trenger til å være den forfatteren jeg ønsker å være. Forhåpentligvis blir det mange gode bøker av det.

Brekke kommer med ny bok allerede til høsten, som får tittelen Menneskehunger.

– Ønsket å samle forfatterskapet

Strawberry-forlegger Jonas Forsang kommenterer overgangen slik:

– Vi hadde gjennom oppkjøpet av Juritzen kontrakt på en bok til med Jørgen, men han ga uttrykk for at han ønsket å samle hele forfatterskapet på Sehesteds plass. For oss var det uproblematisk, og vi ønsker han og Gyldendal lykke til med de kommende utgivelsene.