Tid for Kråkevik

Lise Fjellstad (foto: Svein Brimi))

LYRISK: Antologiene selger godt år etter år. Ingen nye diktantologier har utkommet så langt i 2022. Nå er det tid for julehandel. Dermed er det tid for Herborg Kråkevik.

Bokåret 2022 har så langt vært uten nye diktantologier. Kanskje er det tilgangen via nettet som gjør at det ikke redigeres nye antologier. Synd er det, for en godt redigerte diktantologier gjemmer alltid nye skatter man ikke visste om. Med julehøytiden på inngang kan vi imidlertid vente oss nye utvalg av dikt i det bestselgende juleheftet til Herborg Kråkevik

Av nyere dato er det så langt i år Knut Gørvell og Sigmund Sørensens Ukas dikt som ligger øverst. Videre Öde Nerdrums spennende utvalg av nordisk poesi fra i fjor.

Øverst ligger imidlertid fortsatt skuespiller-dronning Lise Fjeldstad (f.1939) med et personlig utvalg av kjærlighetsdikt hun er glad i. Utrolig nok har denne samlingen ligger i boktoppen i over 25 år. I omtalen av boka skriver forlaget:

For, enten vi vil det eller ikke, enten vi forstår det eller ikke, er det kjærligheten som former våre liv. Vi lever med forventning om kjærlighet, i håp om kjærlighet, i lengsel etter kjærlighet, eller i fravær av kjærlighet.

 

Antologier – fram til november – 2022

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen.

NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.