Thorleif Dahls pris til Kielland

Victoria-Kielland-No-Comprendo-Press

Victoria Kielland er vinner av årets Thorleif Dahls pris.

Juryen har ikke vært i tvil om at Victoria Kielland, som den yngste i prisens historie, er en verdig mottager av Thorleif Dahls pris; den tildeles både som en betimelig påskjønnelse og forhåpentlig som inspirasjon til videre arbeid i diktningens tjeneste.

Thorleif Dahls Pris ble opprettet i 1982 av stiftelsen Thorleif Dahls Kulturbibliotek og Det Norske Akademi for Språk og Litteratur.

Prisen tildeles, som påskjønnelse og inspirasjon, forfattere eller oversettere som gjennom sitt arbeid styrker litteratur av høy språklig kvalitet skrevet på riksmål/ bokmål. Prisen består av en pengesum på NOK 100 000 og en statuett laget av kunstneren Merete Sejersted Bødtker.

Blant tidligere vinnere kan nevnes; Tore Rem, Kaja Schjerven Mollerin, Jan Erik Vold, Liv Køltzow, Merethe Alfsen, Kai Skagen, Arne Ruste, Jan Kjærstad, Espen Stueland, Beate Vibe, Torstein Bugge Høverstad og Ingvar Ambjørnsen.

Årets jury består av Tom Lotherington (leder), Christine Amadou, Christian Janss, Hilde Susan Jægtnes og Kaja Schjerven Mollerin

Utdelingen av prisen vil foregår på et åpent arrangement på Målstova, Nasjonalbiblioteket onsdag 12. oktober 2022.