Thomas Espevik ny BLA-redaktør

Forfatter og journalist Thomas Espevik blir ny redaktør i Bokven­nen Litterær Avis (BLA).

Espevik overtar redaktørstafettpinnen etter Brynjulf Jung Tjønn fra 1. september. Han vil, sammen med mangeårige redaktør, Gabriel M. V. Moro, være involvert for fullt fra oktober-nummeret av månedsavisen.

 

– Aldri i tvil

– Da Gabriel tok kontakt med meg i begynnelsen av juli, var jeg aldri i tvil om å takke ja. Det handler mye om at BLA våger å satse på litteraturkri­tikk og essayistikk, et stoffområde som stadig får mindre plass i mange andre aviser, sier Espevik i et intervju i august-utgaven av BLA, som lan­seres 15. august.

Thomas Espevik har bakgrunn fra Westerdals og Forfatterstudiet i Tromsø og har tidligere erfaring fra litteraturtidsskriftet Kamilla, som han grunnla sammen med to venner i 2013. De siste to årene har Espevik jobbet som journalist i NRK med fagansvar for litteraturdekningen på nett. Høsten 2017 er han også aktuell som skjønnlitterær debutant med romanen Hva ville Johannes gjort? som utgis på Flamme forlag.

 

– Seriøs og kvalitetsbevisst

Da første nummer av BLA kom ut våren 2016 var det Espevik som an­meldte det for NRK. «Den største kvaliteten i BLA, er viljen til å se bredt og dypt. […] Gode tekster tar tid å skrive. Den tiden håper jeg BLA har,» skrev Espevik da. Siden mener han redaktørene har gjort en forbilledlig jobb:

– Jeg er imponert over at Gabriel og Brynjulf har klart å lage en såpass seriøs og kvalitetsbevisst avis, uten at den fremstår som elitistisk. Det er bare synd at stoffet foreløpig ikke har nådd bedre ut. Jeg håper at enda flere kan få øynene opp for denne unike avisen fremover!

Espevik lover fordypning og opplysning i Bokvennen Litterær Avis:

– Det er både plass og behov for en avis hvor litteraturen blir grundig vurdert. Det får leserne i BLA, forhåpentligvis sammen med lekenhet og formidlingsglede.