Strawberry Publishing utvider

F.v Jonas Forsang, Gina Stene og Julie Eikemo Prestø (Foto: Trude Laberg)

Markus Midré blir redaktør i forlagene Armada og Capitana, mens Gina Stene er hentet til en nyopprettet stilling med ansvar for massemarkedet.

Forfatter og lyriker Markus Midré vil som redaktør i Strawberry Publishing vil hovedfokuset være på det skjønnlitterære forlaget Armada og utvikling av nye litterære talenter.

– Det er inspirerende å jobbe med andre forfattere, og utfordrende å overleve som forfatter, så for meg er dette den perfekte kombinasjonen – redaktør i starten av uka og forfatter mot slutten. I tillegg trivdes jeg umiddelbart i samspillet med Anne Fløtaker og resten av den sterke redaktørstallen hos Strawberry.

Skal videreutvikle litterære talenter

– Markus er en sjeldent god, konstruktiv og innsiktsfull leser. Sammen skal vi bygge en skjønnlitterær liste med høyt nivå og bred appell. Å ha en redaktør av hans kaliber knyttet til forlaget gjør at vi kan tilby unge norske forfattere bedre og tettere oppfølging, sier Anne Fløtaker, sjefredaktør for skjønnlitteratur i Strawberry Publishing.

Midré ble i sin tid oppdaget av Geir Gulliksen og debuterte 20 år gammel med diktsamlingen Teori om tusen skygger og ble umiddelbart hyllet som et av Norges største litterære talenter.  Han har skrevet flere romaner og er utdannet statsviter (cand. polit) fra Universitetet i Oslo.

– Det er et langsiktig arbeid å identifisere og videreutvikle litterære talenter, men nå intensiverer vi det arbeidet og her vil Markus ha en sentral rolle, sier forlegger Jonas Forsang.

En redaktør hver andre måned

Siden før jul har Strawberry i snitt ansatt en ny redaktør hver andre måned. I november meldte Gyldendals sakprosaredaktør Ingrid Eia Ryvarden overgang, Juritzens krimredaktør Anne-Kristin Strøm ble ansatt i januar, Cappelen Damms feelgooddronning Jorid Mathiassen signerte i mars og Markus Midre begynner i sin 50% redaktørjobb neste uke.

Samtidig er Gina Stene ansatt som ny massemarkedsansvarlig i Strawberry Publishing. Hun har 8 års erfaring fra bokbransjen og kommer fra stillingen som salgs- og markedsansvarlig i Bestselgerforlaget, og har utdannelse fra BI i Oslo og Gateway College i New York.

– Fra utsiden har jeg opplevd Strawberry Publishings inntog i bokbransjen som frigjørende, i en ellers satt bransje. Det er noe utrolig attraktivt med noen som lener seg fremover og ønsker å tenke nytt, sier Stene.

Satser i massemarkedet

Salgs- og markedssjef i Strawberry Publishing Julie Eikemo Prestø er glad for å styrke forlagsgrupperingens satsing i massemarkedet.

– Vi opplever stor framgang og vekst, og ser muligheter i flere deler av bokmarkedet, og jeg trengte ikke mange minuttene med Gina for å forstå at hun var den riktige personen til å videreutvikle vår eksisterende og kommende portefølje i massemarkedet. Det passer jo perfekt at Gina begynner samme måned som Jørn Lier Horst og Thomas Engers Nullpunkt er den mest solgte pocketboken både i massemarkedet og hos bokhandlerne, sier Julie Eikemo Prestø

Gina Stene ser blant annet Bladcentralen som en undervurdert kanal i bransjen.

– Det ligger et kjempepotensial i å bistå Bladcentralen med å bygge opp gode konsepter. Her kan forlagene som innholdsleverandører ta større ansvar. Jeg kjenner kundegruppen og deres kjøpemønster og vet hvilke suksesshistoriene jeg skal la meg inspirere av når strategien for årene framover skal legges, sier Gina Stene.