– Straffbart hvis den ikke vant

- Det ville vært bortimot straffbart å ikke la Elise Syvertsens «Spike» vinne, sier redaksjonssjef Tormod Løkling om vinneren av Egmonts tegneseriekonkurranse.

– Selv om semifinaleheatet inneholdt hele 15 serier, så visste vi nok før den siste avstemningen hvem som kom til å stikke av med seieren. Det ville vært bortimot straffbart å ikke la Elise Syvertsen og hennes poetiske, men såre oppvekstskildring «Spike» vinne, sier redaksjonssjef Tormod Løkling.

Dermed gikk førsteplassen i Egmonts tegnekonkurranse i år nettopp til Elise Syvertsens «Spike». Hun tildeles hele 50 000 kroner.

Skal mase hver dag

– Tegneserien «Spike» viser hvordan serieskaper Elise Syvertsen er en utrolig tegner og personinstruktør – om man kan si sånt når det er dyr i hovedrollene – og det er aldri tilfeldig hvilket uttrykk figurene hennes varter opp med i rutene. Hvis du leser dette, Elise, så har vi tenkt å ringe og mase hver dag, helt til det blir en utgivelse av «Spike» til høsten!, sier Løkling.

Syvertsen sier selv at det føles uvirkelig å stikke av med seieren:

– Det føles helt uvirkelig at jeg vant, nesten for godt til å være sant alt det her! Det har alltid vært drømmen å gi ut en egen tegneseriebok, og nå kan det faktisk skje! Jeg er kjempeglad og kjempespent, og litt nervøs, men også skikkelig motivert og gira.

Delt tredjeplass

ANDREPLASS: Dina Norlunds «Greylegs»

– En snylter som meg har ikke noen jobb uten gode tegnere. Derfor er vi i Egmont utrolig lettet over å ha fått inn bidrag til konkurransen vår fra så mange flinke folk, sier en fornøyd redaksjonssjef Tormod Løkling.

Andreplassen i konkurransen går til barnebokforfatter Dina Norlund for boken «Greylegs». Premien for denne prestasjonen er 30 000 kroner. Og så ble det en delt 3-plass som går til Lars Henrik Eriksen med «Radioaktiv!» og Helen Kaldheim for «Mythical Idiots». De får 10 000 kroner hver.

Helt uten forpliktelser

DELT TREDJEPLASS: Helen Kaldheims «Mythical Idiots»

Resultatet av konkurransen, og utdrag fra deltakerne, blir presentert i årets første nummer av Radio Gaga, og premiepengene vinnerne mottar kommer helt uten forpliktelser opplyser Løkling:

– Premiepengene, på til sammen 100 000 kr tildeles vinnerne helt uten forpliktelser, men med et klart håp om at de kan sette burgerflipping og rumpetørking i helsevesenet på vent litt, og prioritere visuell historiefortelling høyere. Langt flere innsendere enn de premierte har et udiskutabelt talent, og vi kan komme til å kontakte og presentere flere av dem fremover, sier Løkling.

Årets jury har bestått av:

Aslak Sira Myhre – direktør for Nasjonalbiblioteket
Malin Falch – tegneserieskaper («Nordlys»)
Øyvind Sagåsen – tegneserieskaper («Radio Gaga»)
Tonje Tornes – tegneserieredaktør Egmont
Kathrine Bækkevold – markedssjef Egmont
Tormod Løkling – redaksjonssjef i Egmont