Storytel vokser raskest

BØRSRAKETT: Storytel og Fabel går i forskjellige baner.

Storytel er Sveriges raskest voksende selskap – og er også blant de 1000 som vokser raskest i Europa.

Det er Financial Times som har sammenstilt listen over de største vekstselskapene i 31 europeiske land. Rangeringen er basert på omsetningsvekst i perioden 2013 til 2016. I perioden 2013 til 2016 vokste Storytel med hele 1007 prosent. Det gjør Storytel til Sveriges raskest voksende selskap, og sikrer selskapet en 110. plass på den europeiske listen.

Seks norske

Der finner vi 17 svenske selskap og seks norske: EFC Norge på 178. plass er best av det norske beitet, som ellers består av Dogu AS, Better Globe, Nettbureau, Aalgaard Bygg og Backen & Bæck.

På Financial Times’ liste er det naturlig nok de største landene – Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania – som dominerer. Teknologiselskaper (155 selskap) utgjør den største gruppen på en listen som ellers spenner vidt.

Spotify størst

Europas størst vekstselskap er det britiske matleveranseselskapet Delivero, foran det tyske energiselskapet Thermondo og det spanske reise- og fritidsselskapet Traventia Viajes.

En liten kuriositet: Boktugg.se påpeker at også Sveriges nest-raskest voksende selskap har en slags bokbransje-link: Det er nemlig Adlibris-gründer Pär Svärdsons nye selskap Apotea.

Det hører med til historien at det er et annet svensk selskap, Spotify, som omsetter mest blant de 1000 vekstbedriftene – med 2,9 mrd. Euro i 2016.