Store navn til Litteraturhuset

Colson Whitehead er en av dem som skal gjeste Litteraturhuset i Oslo den kommende måneden. (Foto: Michael Lionstar)

11. mai kommer Colson Whitehead til Litteraturhuset i Oslo.

Whitehead er en av USAs mest anerkjente samtidsforfattere, og han har høstet en rekke høythengende priser for sitt forfatterskap. Han kommer til Litteraturhuset for å samtale med musiker og forfatter Jason Diakté om boken Harlem Shuffle, krimromanen og rasisme.

25. mai legger en av Danmarks fremste prosaister, Helle Helle, turen innom Litteraturhuset. Hun er aktuell med romanen BOB og møter forfatter og redaktør Eivind Hofstad Evjemo til samtale om språk, fortellerposisjoner og ungt voksenliv.

31. mai er det duket for et møte med den skotsk-amerikanske forfatteren Douglas Stuart. Han vil blant annet snakke om romanen, Unge Mungo, i møte med forfatter Mattis Øybø, og her vil det handle om oppvekst, klasse og kjærlighet.

Deretter, 1. juni, er det klart for et besøk av forfatteren Ali Smith. Kritiker Maria Horvei møter Smith til en samtale om årstid-kvartetten, håp og tiden vi lever i.

Men det er ikke bare internasjonale storheter du kan se fram til å møte på Litteraturhuset denne våren. Store nordiske forfattere som Linn Ullmann, Rune Christiansen og Thorvald Steen kommer også til huset i Wergelandsveien, fremgår det på hjemmesidene.