Stoltenberg-biografi på Gyldendal

Jens Stoltenberg har inngått avtale med Gyldendal om å skrive sin selvbiografi.

Konsernsjef Geir Mork i Gyldendal bekrefter overfor VG at Jens Stoltenberg har inngått avtale om å utgi sin selvbiografi på forlaget.

Hvor langt Stoltenberg er kommet i skriveprosessen, vil ikke forlaget opplyse.

 

– Kommer når den kommer

– Vi er i gang, vi har en plan, og ut i fra det vi vet, så blir ikke dette bare en viktig bok, det blir en god bok, sier Geir Mork til VG. Han vil ikke antyde noe utgivelsestidspunkt: – Den kommer når den kommer, sier Mork som i et internt skriv til Gyldendals ansatte om samarbeidet, skriver blant annet dette:

«Vi ser med forventning fram til dette arbeidet som skal gi offentligheten beretningen fra en av de mest sentrale ledere og politikere i vår samtid.»

 

Stor historisk betydning

Gyldendal-sjefen mener dette blir en selvbiografi av stor historisk betydning:

– Det finnes vel ikke et mer spennende biografinavn i Norge. Stoltenberg har en veldig spesiell livshistorie, han har vært statsminister i 10 år, han har ny, spennende jobb, han har vært gjennom mange dramatiske opplevelser, det er alt rundt 22. juli – og så har han jo dette etternavnet. Et sånt liv må jo føre til en beretning, sier Geir Mork til VG.

Et Gyldendal-team er allerede i gang med research og kildeinnhenting, men Mork understreker at Stoltenberg skal skrive boken selv.

Jens Stoltenberg begynner i jobben som generalsekretær i NATO 1. oktober.

 

(Foto: Wikimedia)