Sterk vekst for Storytel

- Gledelig med så stor vekst, trass i tøff konkurranse fra andre medier i sommer, konstaterer Storytel-sjef Jonas Tellander (bildet), etter 60 prosent strømme-økning på ett år.

Trass i turbulens på forfattersiden i sommer: Det svenske forlagshuset Storytel, som nylig kjøpte ærverdige Norstedts, fortsetter framgangen.

I går meldte selskapet om gjennomsnittlig 341.500 abonnenter i tredje kvartal – fordelt på 219.900 abonnenter i Sverige og 121.600 i utlandet. Dette gir en økning på hele 50.000 i løpet av sommeren vi nå har bak oss.

 

Fightet mot fotball og OL

– Sommermånedene er normalt Storytels beste salgsperiode, men det er likevel gledelig å kunne konstatere at et rekordstort antall nye kunder har funnet fram til tjenesten, selv om vi har hatt sterk konkurranse både fra Fotball-EM og OL, uttalte adm. direktør Jonas Tellander da han presenterte tallene.

Inntektssiden overtreffer også budsjett hva gjelder strømming. Totalt ble disse på 136 millioner kroner, opp 60 prosent fra samme periode i fjor.

Aksjekursen reagerte positivt og styrket seg på Stockholmsbørsen. Børsverdien av selskapet er nå over 1,8 milliarder svenske kroner.

 

Norsk medvind

Det norske markedet står for om lag en fjerdedel av Storytels abonnenter utenfor Sverige.  Tjenesten markedsføres av et eget aksjeselskap hvor moderselskapet i Sverige og Cappelen Damm hver eier en halvpart. Styreleder er Cappelen Damms toppsjef Tom Harald Jenssen.

Leder av Storytel Norge, Håkon Harvik ønsker ikke å gå ut med konkrete abonnementstall, men sier seg godt fornøyd også her hjemme. Harvik bekrefter at antallet norske abonnenter ligger rundt 30.000.

 

Uten Sehested-forlagene

Største konkurrent på det norske markedet er det Gyldendal- og Aschehoug-eide Lydbokforlaget. De fleste norske forlagene leverer til Storytel, men det gjør enn så lenge ikke Lydbokforlagets eiere.

I fjor hadde Lydbokforlaget en omsetning på 48,5 millioner, mot Storytel Norges knappe 20 millioner – vel å merke i Storytels første fullstendige driftsår.

 

Les også: Pengene strømmes inn