Spetakkel med Stig og Stein

Einar Røhnebæk (bildet) og hans Spetakkel Forlag teamer opp med idé-kokkene Stig og Stein på eiersiden.

Forlegger Einar Røhnebæk er nå bare nesten soloartist. I hvert fall har han nå Stig og Stein i ryggen – herrer med solid fartstid fra tidlige tiders radioreklame, og etter hvert mer kjent for Stig og Steins Idélaboratorium og Stigs Hjerkinn Haugs mange kreativitetskurs.

I tillegg har man i Stig og Steins rike drevet med TV-produksjon, skoledrift, spillefilmproduksjon, vinimport, produktplassering og geriljamarkedsføring – for å nevne en håndfull.

 

Usminket med Eli

Einar Røhnebæk sjøsatte sitt Spetakkel Forlag tidligere i høst. Han har jobbet ti år i bokbransjen, var forleggeren til Eli Hagen da hun skrev usminket om livet med Fremskrittspartiet og Carl I. Hagen, relanserte Morgan Kane for en ny generasjon cowboyelskere, og har i tillegg solgt et par millioner «husmorporno-bøker» (hans egne ord) i samarbeid med det kanadiske forlaget Harlequin.

Les også: Nå blir det Spetakkel

 

Skal ikke gjøre skam på navnet

«Det med stor iver vi i Stig og Stein kaster oss ut i bokbransjen med et ønske om å fornye og videreutvikle alle prosesser knyttet til utvikling og salg av bøker. Vi lanserer i disse dager både en bok om hvordan du kan skru sammen IKEA-ting til noe helt annet (Ikea hacking) og ikke minst en storslått Beatles-bok,» melder Stig og Stein på sine hjemmesider.

Sammen med Stig og Stein skal Spetakkel Forlag lage kommersielle bøker for bedrifts-, bokhandel- og massemarkedet. Den uttalte visjonen er å ikke gjøre skam på forlagsnavnet.