Spekeskinke til jul

Atle Antonsen og Johan Golden gjenerobrer toppen av sakprosa-Boklista. Cecilie Enger holder fremdeles førsteplassen blant de skjønnlitterære.

Atle Antonsen og Johan Golden gjenerobrer sakprosa-toppen av Boklista med Statsråd vant spekeskinke. På den skjønnlitterære liste beholder Cecilie Enger teten, så det ser ut til at svært mange vil finne Mors gaver under juletreet i år. Dermed har Gyldendal begge de viktige førsteplassene ved inngangen til jula.

Statsråd vant spekeskinke følges av den evige julegaveslageren Guinness World Records (Schibsted). Også tredjeplassen går til en uslitelig disiplin: Femmila av Thor Gotaas (Gyldendal). Bak Cecilie Enger på den skjønnlitterære listen følger to ganger Jon Michelet, med årets En sjøens helt: Skytteren og fjorårets En sjøens helt: Skogsmatrosen (begge fra Oktober). Pocket-listen toppes av Erik Bertrand Larssen og Bli mest med mental trening (Stenersen).

Det er tre nykommere på Boklista denne uka – en i hver kategori – som alle så vidt sniker seg inn på listene: Gangster-bestemor av David Walliams (Aschehoug),  klassikeren Hvem Hva Hvor (Schibsted) og pocketutgaven av den ferske nobelprisvinneren Alice Munros Noveller i utvalg (Gyldendal). Sistnevnte inneholder også et «bonusspor», et intervju med Alice Munro av Kaja Schjerven Mollerin og Trude Rønnestad.

Boklista for Uke 50 finner du her: http://www.bokhandlerforeningen.no/Statistikk/Bestselgerlisten

 

 

(Foto: Gyldendal Norsk Forlag)