«Soft targets»

Forbryterne går på mennesker og ikke banker og biler i Jens Lapidus' nye serie, der "VIP-rommet" er første bok. BOK365 har møtt den svenske advokaten og forfatteren.

Jens Lapidus er i disse dager aktuell med den første boken i en ny serie. Forfatteren bak Cash, Aldri fucke opp og Livet deluxe har denne gangen valgt en ny vri, og gir oss nå VIP-rommet

 

– Da jeg var ferdig med Cash-trilogien, visste jeg bare en ting – jeg ville ikke fortsette på den. Det er så typisk å forvente fire, fem bøker. Kanskje flere. Men jeg ville gjerne forsøke å være nyskapende og utvikle meg selv. Så det gikk nesten to år uten at jeg ante hva jeg skulle finne på. Jeg leste, og funderte veldig mye over hva jeg skulle gjøre videre, forteller Lapidus til BOK365.

 

Lapidus_VipRommetOg han fant en ny inngang. En spesiell duo – Teddy og Emelie, den ene en tidligere dømt kriminell, den andre en fersk advokat. Sammen får de i oppdrag å finne ut hva som har skjedd med den forsvunne Philip Schale, en ekte sønn av finansadelen. – Jeg ville ha en mann og en kvinne, og skape dynamikk dem imellom, sier Lapidus.

 

Ikke en vanlig krimroman

– Det var to ting jeg tenkte på i perioden etter Cash-trilogien. Det ene var at jeg ville skrive om privatetterforskere, private investigators. Det andre var at jeg hadde fått kjennskap til en del nye tendenser i den kriminelle verden. Dette var, blant annet, at de kriminelle nå gikk på «soft targets». Før angrep de kriminelle banker og biler for å få tak i penger. Nå går de på mennesker, og presser dem for penger – gjerne ved kidnapping. Det var i hovedsak dette som gjorde at jeg besteme meg for å skrive nettopp denne romanen, fortsetter Lapidus.

Boken bærer tydelige preg av det faktum at Lapidus har fokusert på litt andre ting enn det han tidligere har gjort. Detaljene er mange, beskrivelse er gode og det kriminelle miljøet skildres på en ærlig og usminket måte. Og dette er nok en av hovedgrunnene til at bøkene hans går rett hjem hos leserne.

 

Tror du det er på grunn av troverdigheten i bøkene dine at leserne er så begeisteret? 

 

– Ja, det tror jeg. Og jeg liker veldig godt å arbeide med detaljer. Det gjør jeg med alle bøkene jeg skriver, men kanskje spesielt denne.

 

lapidus

 

Skildrer advokatverden

Ikke alle kan skrive en troverdig kriminalroman om et advokatbyrå og et kriminielt miljø like godt som Lapidus, som ved siden av å være forfatter også arbeider som forsvarsadvokat. Jobben gir ham mange ideer, og han kjenner detaljer i det kriminelle miljøet som vanligvis er ukjente for oss «vanlige». Mye av dette brukes naturligvis i bøkene.

 

– Jeg tar leseren med inn i en ny verden, et sted de aldri har vært før. Og i denne boken er den verdenen et advokatbyrå, overklassen og gangster-miljøet.