«Snøsøsteren» blir Hollywood-film

Maja Lunde med Snøsøsteren (Foto: Ina Strøm)

Snøsøsteren av Maja Lunde og Lisa Aisato var fjorårets mest solgte bok i Norge. Nå blir boka Hollywood-film.

– Jeg skal skrive manuset selv. Jeg har jobbet som manusforfatter i Norge i mange år, og det er med en viss ærefrykt jeg nå skal skrive for Hollywood for første gang. Jeg er allerede i gang og har jobbet med det i all hemmelighet en stund, sier forfatter Maja Lunde.

Det er det amerikanske selskapet Anonymous Content som skal produsere filmen, og den skal hete The Snow Sister.

Trygge på at filmen blir god

Anonymous Content har også sikret seg rettighetene til å lage TV-serie av Lundes debutroman Bienes historie. 

– Jeg er glad for å kunne fortsette samarbeidet med Anonymus Content. Det er et selskap som lager noen av de beste filmene og TV-seriene. Jeg er overbevist om at de kommer til å lage en god spillefilm av Snøsøsteren, og jeg er veldig glad for at filmen blir en engelskspråklig produksjon. Det betyr at leserne rundt om i verden også får mulighet til å se filmen, sier Lunde.

MED EVENTYRLIG SUSESS: Lisa Aisato og Maja Lunde. (Foto: Sturlason / Kagge)

– Å få solgt filmrettighetene til denne typen produksjonsselskap er for meg en sjanse som kanskje kommer én gang i livet. Så dette er så klart utrolig spennende! Det gir også stor trygghet at det er Maja selv som skriver manus, og det at Anonymous Content har laget så mye kvalitetsfilm og TV-serier før gjør at jeg tror rettighetene er i trygge hender, sier Lisa Aisato som har illustrert Snøsøsteren.

26 språk

Boka når også ut til et bredt publikum verden over. Nylig ble boka solgt til Italia, det 26. landet i rekken som har sikret seg rettighetene.

– Det er et fantastisk privilegium for et litterært agentur å få jobbe med bøker som Maja Lundes og Lisa Aisatos vidunderlige Snøsøsteren. Og det blir ikke morsommere eller mer spennende enn når et av verdens beste filmproduksjonsselskap, Anonymous Content, nå vil lage film av Snøsøsteren. Med filmer som BabelWinter’s BoneEvig solskinn i et plettfritt sinn og The Revenant, og TV-serier som True Detective13 Reasons Why og Maniac på samvittigheten, er det vanskelig å se for seg et bedre utgangspunkt for at Snøsøsteren skal bli en stor internasjonal film, sier Even Råkil i Oslo Literary Agency som representerer Lunde i utlandet.

Snøsøsteren er utgitt på Kagge Forlag, og har hittil et opplag på 250.000 eksemplarer.